in ,

J'adoreJ'adore HahaHaha En colèreEn colère TristeTriste MignonMignon OMGOMG WTFWTF

Top 10 excuses om niet naar de les te gaan

👆 Als je lui bent om het artikel te lezen, bekijk dan de video 👆

Top 10 excuses om niet naar de les te gaan Elke student is wel eens op een ochtend wakker geworden en wil alles doen behalve naar de les gaan. Toch is het niet altijd gemakkelijk om deze afwezigheid te rechtvaardigen, noch tegenover jezelf, noch wanneer je weet dat de administratie, je leraren of zelfs je ouders op je zullen neerkomen. Gelukkig zijn er een paar bijna niet te stoppen smoesjeswaardoor je in bed kunt blijven liggen.

1/Mijn wekker is niet afgegaan

Ook al wordt dit excuus als een « klassieker » beschouwd, het is nog steeds doeltreffend,op voorwaardedat het af en toe wordt gebruikt. Als je elke dag met dit excuus naar de les komt, is de kans groot dat men zich uiteindelijk afvraagt. Merk op dat dit excuus alleen werkt als je maar een deel vande dag overslaat. Inderdaad, niemand zal je geloven als je vertelt dat je door een kapotte wekker om 18.00 uur alleen wakker bent geworden.

2/ Mijn auto ging stuk

Wanneer onze school niet in het centrum van de stad ligt, of wanneer we echt ver weg wonen,kan het excuus van de auto worden overwogen. Als je daarentegen op 5 minuten lopen van de universiteit woont, kun je beter een ander excuus gebruiken. Sommige mensen zullen proberen te zeggen dat hun auto gestolen is, maar hou er rekening mee dat dit betekent dat u voor een redelijke periode de bus zult moeten nemen (niemand vindt zijn auto in 24 uur terug).

3/ Het openbaar vervoer staakt

Heel goed excuus, als het maar waar is. Het beste is van tevoren informatie in te winnen over elke staking en uw toekomstige logeerpartijen dienovereenkomstig te plannen.

4/ Een lid van mijn familie is overleden

Heel vaak is het de grootmoeder die deze zaken op zich neemt. Ondanks een zeer dubieus moreel aspect, blijkt dit excuus gewoon niet te stoppen. Je zult een golf van steun krijgen van iedereen die je ontmoet, wat zelfs heel gênant kan worden. Bedenk echter dat dit excuus hooguit twee keerkan worden gebruikt voordat je alle geloofwaardigheid verliest en overkomt als een harteloos persoon.

5/ Ziek zijn

Om het excuus van ziek zijn goed te ontvangen, is vaak een beetje voorbereiding nodig. Als je het van tevoren hebt gepland, aarzel dan niet om de avond ervoor naar de les te komen, gewikkeld in een grote sjaal, het haar in de war en vergezeld van een grote zakdoek. Dit zal leiden tot « op hetzelfde moment, heb je de blik op zijn gezicht gezien gisteren ? « en niemand zal aan je goede trouw twijfelen. Toch moet u er rekening mee houden dat de strengste scholen u om een medisch attest kunnen vragen om uw afwezigheid te rechtvaardigen en dat, als u per ongeluk twee dagen later echt ziek wordt, uw afwezigheidsdag veel langer zal duren dan verwacht.

6/ De kater

Dus ja, dit excuus kan werken, maar niet bij iedereen. Een leraar die het dicht bij zijn leerlingen speelt, zou dit kunnen zien als een mooi teken van eerlijkheid, maar een ander zou deze belediging misschien niet op prijs stellen. Als u dit excuus te vaak gebruikt, is de kans groot dat u naar « iemand » wordt gestuurd om uw problemen met alcohol op te lossen.

7/ Het « cultuur » excuus

Sommige mensen zijn zo leergierig dat zij bereid zijn school over te slaan om een nieuwe TV-show te zien of om naar een kortstondige tentoonstelling te gaan. Dit excuus kan geldig zijn, maar alleen als de show een lange geopolitieke analyse is en niet de laatste herhaling van Koh-Lanta.

8/ Administratieve formaliteiten

Ook al wordt het minder gebruikt dan de vorige, toch kan dit excuus zeer doeltreffend zijn. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat je een belangrijke afspraak had voor je studiebeurs of dat je eindelijk een sollicitatiegesprek voor een stage hebt gekregen en dat je alles moet regelen wat daarbij komt kijken.

9/ De depressie

Het voordeel van de depressiekaart is dat je verschillende keren kunt overslaan zonder je echt te moeten verantwoorden. Daar komt nog bij dat sommige leraren zich misschien schuldig voelen over je aandoening en daarom niet zoveel druk op je uitoefenen als voorheen. Bedenk echter dat dit niet echt moreel is, vooral als sommige van je klasgenoten echt aan deze stoornis lijden.

10/ « Ik heb persoonlijke problemen, ik wil er niet over praten

Als u geen vragen gesteld wilt krijgen en uw ziel niet aan de duivel wilt verkopen met onethische smoesjes, lijkt dit de meest geschikte. Niemand zal het wagen om meer te weten te komen en u kunt dan wat tijd voor uzelf nemen zonder dat u zich echt hoeft te verantwoorden. Toch bestaat nog steeds het risico dat u naar de universiteitspsycholoog wordt gestuurd om te controleren of u niet naar de bodem zakt.

Written by Anais N

What do you think?