StudiesTIPS

3 manieren om je stress te beheersen als je je punten krijgt 

We zijn bijna op het einde van de examenperiode en misschien heb jij wel heel veel geluk en is het al allemaal voorbij. Je dacht dat je stress eindelijk zou verdwijnen, maar je merkt dat dat helemaal niet het geval is. Je bent zelfs al aan het stressen over je resultaten. Hoe weten we dat? Kotplanet heeft dit al meegemaakt en je kan op ons rekenen om je te vertellen hoe je met de stress van de opkomende punten kan omgaan. 

1/ Ga sporten terwijl je wacht op je punten 

Je wacht ongeduldig op je resultaten. Je denkt er heel de tijd aan tot het punt waarop je gewoon te gestrest bent. Je kan sporten of op zijn minst een beetje lichaamsbeweging doen om deze stress te verminderen. Beide staan ze bekend om stress te bestrijden. 

Als dat allemaal niet echt jouw ding is, kan je altijd een aantal ademhalingsoefening doen. Deze oefeningen zijn perfect om te ontspannen en leren je hoe je met je stress om kan gaan terwijl je resultaten naderen.

2/ Niet meer aan de examens denken 

Het ergste dat je kan doen nadat je examens gedaan zijn, is blijven stilstaan bij die periode. Het heeft echt geen zin om terug te denken aan al je examens en tot de conclusie komen dat je beter een ander antwoord had gegeven op die ene vraag. 

Nu je eindelijk klaar bent met die examens, denk je beter aan iets anders. Om ervoor te zorgen dat je je niet vasthoudt aan je examens moet je je hersenen bezig houden.  Ga eropuit, doe activiteiten met vrienden die je de afgelopen weken niet veel hebt gezien en laat vooral je leuke tijden niet verpesten door stress.

3/ Relativeer 

Je examenperiode is voorbij, dus waarom zou je alles in je hoofd nog eens overlopen? Geschiedenis is al geschreven. Wat gedaan is, is gedaan. Aan het verleden kan je toch niets veranderen; Waarom zou je dus je hersenen overuren laten lopen met al de vragen die je ‘s nachts wakker houden? Het wordt tijd dat je een aantal dingen relativeert. 

Als een van je resultaten slecht is, kan je dat altijd nog inhalen tijdens de herexamens. Je hebt je punten nog niet eens gezien. Misschien ben je wel voor alles geslaagd? En leren we niet beter van falen dan van succes? 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite