in , ,

4 manieren om als buitenlandse student contact te houden met vrienden

@Pexels - Andrea Piacquadio

Loop jij weldra stage in het buitenland of ga je op Erasmus? Cool! Het zal ongetwijfeld een leuke en leerrijke ervaring worden. Maar je zal het ook een tijdje zonder je vrienden moeten stellen. Geen zorgen! Kotplanet geeft je vier manieren om als buitenlandse student contact te houden met vrienden.

1/ Sociale media

Sociale media. Het is de snelste en eenvoudigste manier om in contact te blijven met je vrienden. Het is altijd binnen handbereik en je kan elkaar wanneer je maar wilt een berichtje of zelfs een foto of video versturen. Deze foto’s en video’s kan je natuurlijk ook als post delen of op je story plaatsen als je wilt dat meerdere vrienden het kunnen zien.

2/ Videochatten

Chatten is natuurlijk niet hetzelfde als elkaar zien en horen. Daarom kan het ook leuk zijn om met elkaar te videochatten. Tijdens een videocall kan je ook andere dingen doen, zoals samen spelletjes spelen. Dit kan ook helpen om te voorkomen dat je je alleen voelt. Een semester of stage in het buitenland vraagt namelijk tijd om je aan te passen en mensen te leren kennen.

3/ Gezamenlijke agenda

Het kan een goed idee zijn om samen plannen te maken. Neem dus snel jullie agenda erbij! Zo kunnen jullie deze met elkaar vergelijken en activiteiten of videocalls plannen. Op deze manier zorg je ervoor dat je zeker tijd met elkaar kan doorbrengen.

4/ Kaartjes versturen

Studenten die een kleine attentie willen versturen naar hun vrienden om te tonen dat ze aan hun denken tijdens hun semester of stage in het buitenland, kunnen er ten slotte voor kiezen om een kaartje te versturen. Dit kan zowel een fysiek als digitaal kaartje zijn. Het maakt niet zoveel uit, want het is het gebaar dat telt!

We hopen je met deze vier manieren alvast geholpen te hebben om het contact met je vrienden te behouden tijdens je stage of semester in het buitenland. Veel succes!

Wil je meer content voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?