TIPS

4 nadelen van koptelefoons of oortjes met ANC voor studenten

Heb jij een koptelefoon of oortjes met active noise cancelling (ANC)? Dan weet je hoe handig het is wanneer omgevingsgeluiden onderdrukt worden. Het helpt om tot rust te komen of je beter te concentreren, iets wat altijd mooi meegenomen is. Maar is active noise cancelling wel altijd goed voor je? Kotplanet geeft vier nadelen van koptelefoons of oortjes met ANC voor studenten.

Moet jij weldra blokken? Deze items moeten zeker in jouw survivalkit zitten.

1/ Hogere prijs

Studenten hebben vaak een beperkt budget. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je profiteert van kortingen om zoveel mogelijk geld te besparen. Active noise cancelling mag dan wel een handige feature zijn, de technologie zorgt er toch voor dat koptelefoons en oortjes duurder zijn dan standaardmodellen. Het is natuurlijk aan jou om te beslissen of je het de moeite vindt om extra te betalen of niet.

2/ Minder bewust van omgeving

Wanneer je een koptelefoon of oortjes met active noise cancelling draagt, hoor je zo goed als enkel nog de audio die je op je smartphone afspeelt. Op die manier wordt je ‘afgesneden’ van je omgeving, waardoor je minder bewust bent van wat er rond jou omgaat. Dit kan gevaarlijk zijn als je aan het wandelen of fietsen bent in het verkeer, of wanneer je even je ogen sluit op het openbaar vervoer. Goed opletten, blijft de boodschap!

3/ Verhoogde gevoeligheid voor omgevingsgeluiden

Als je veelvuldig gebruik maakt van active noise cancelling, kan het zijn dat je hersenen zullen wennen aan een stille omgeving. Hierdoor kan je gevoeliger worden voor omgevingsgeluiden wanneer je geen koptelefoon of oortjes met ANC draagt. Claxonnerende wagens, geroezemoes op café… zelfs het geluid van iemand die eet, het kan na een tijd leiden tot irritatie of afleiding als je je koptelefoon of oortjes niet bij je hebt. Doseren kan dus zeker geen kwaad.

Begin jij aan een studiemarathon met vrienden? Dan zijn deze zes items onmisbaar!

4/ Extra batterijverbruik

Een vierde nadeel van active noise cancelling is dat het extra batterij verbruikt. Dit komt doordat het constant geluidsgolven genereert, die meer batterij nodig hebben. Hierdoor zal je je draadloze koptelefoon of oortjes dus vaker en sneller moeten opladen dan modellen met kabeltje. Ook dit is iets waar je zeker over moet nadenken voor je een koptelefoon of een paar oortjes met ANC koopt.

Als jij eraan denkt om een koptelefoon of een paar oortjes met active noise cancelling te kopen, dan zijn er toch enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Uiteindelijk bepaal je zelf of deze zaken je echt storen of niet. Veel succes!

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

Jouw reactie ?

Related Posts

4 tips voor wie last minute studeert

Ben je helemaal vergeten dat je een test hebt, of had je geen tijd om nog te studeren voor je examen? Geen paniek! Op het laatste moment studeren is niet ideaal, maar het is nog niet het einde van de wereld. Lees snel verder,…

Meer berichten laden Laden...Geen berichten meer.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite