StudiesTIPS

4 redenen om als student je telefoon niet hele tijd op te laden

Heb jij soms de neiging om je telefoon net iets te snel op te laden dan eigenlijk nodig is? Het is misschien toch beter om dat niet te doen. Voor je telefoon, maar ook voor jezelf. In dit artikel vertellen we je dan ook waarom, lees dus zeker verder. Kotplanet geeft je vier redenen om als student je telefoon niet hele tijd op te laden.

1/ Langere batterijduur

Wanneer je je telefoon steeds oplaadt, heb je wel weer meer batterij, maar toch is het niet zo goed voor je batterij. Het is beter om eigenlijk zo lang mogelijk te wachten om je telefoon op te laden, zelfs tot wanneer het uitvalt. Een batterij heeft een bepaald aantal laadcycli en hoe vaker je je telefoon volledig oplaadt, hoe minder laadcycli je zal overhouden. Dit zorgt ervoor dat je minder batterijcapaciteit zal hebben op lange termijn en je batterij dus steeds sneller omlaag zal gaan. Door je telefoon niet steeds op te laden wanneer het eigenlijk niet nodig is, zorg je ervoor dat je batterij toch langer meegaat.

2/ Lagere energiekosten

Door je telefoon steeds op te laden, verbruik je ook best wat elektriciteit. Wanneer je je telefoon minder oplaadt, zal je dus ook minder elektriciteit verbruiken en besparen op energiekosten. Kosten en hoeveel je bespaart kan natuurlijk variëren per persoon, maar alle beetjes zijn welkom. Jouw telefoon minder vaak opladen, kan dus een voordeel hebben voor je portefeuille (of die van je ouders).

3/ Kleinere ecologische voetafdruk

We zeiden het hierboven al, maar door vaak je telefoon op te laden, zal je ook meer elektriciteit verbruiken. Wanneer je je telefoon enkel oplaadt wanneer het echt nodig is, zal je dus minder verbruiken en zo ook je ecologische voetafdruk verkleinen. Ja, ook minder energie verbruiken heeft een positieve impact op het milieu!

4/ Meer bewust van verbruik

Als je je telefoon enkel nog maar oplaadt wanneer het echt nodig is, zal je ook meer bewust zijn van je verbruik. Enerzijds het verbruik van je telefoonbatterij door langdurig op je telefoon bezig te zijn, maar anderzijds ook van elektriciteit om het weer op te laden. Dit kan je helpen om duurzamer te leven en ook om je tijd te spenderen aan andere zaken of aan face-to-face contact met je dierbaren.

Zo! Met deze vier redenen hopen we dat je vanaf nu je telefoon minder snel zal opladen. Je zal er zowel jezelf als je telefoon een plezier mee doen. 📱

Wil je meer content voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite