StudiesTIPS

4 redenen om als student podcasts te beluisteren

Wil je eens wat anders doen dan muziek beluisteren, een film of serie bekijken of een videogame spelen? Misschien is het beluisteren van een podcast dan wel wat voor jou! Er zijn tal van podcasts beschikbaar en je kan ze gratis beluisteren. Lees dus zeker verder, want Kotplanet geeft je vier redenen om als student podcasts te beluisteren.

Check de spannendste true crime podcasts voor studenten.

1/ Je maakt tijd voor jezelf

Het drukke stadsleven rondom je campus, studeren voor je examens of werken om wat centjes te verdienen. Het leven van een student kan best wel druk zijn. Je hebt soms even nood aan wat tijd voor jezelf en dat is niet meer dan normaal. Een podcast kan een leuke manier zijn om even te ontspannen en te genieten van wat ‘me time’.

Hier zijn 23 dingen om te doen als je niet kunt slapen !

2/ Je doet nieuwe kennis op

Podcasts zijn vaak niet enkel ontspannend, maar naargelang welke podcast je besluit te beluisteren, kan het ook zeer interessant zijn. Een podcast kan informatief zijn en je de opportuniteit bieden om nieuwe kennis op te doen binnen een bepaald vakgebied dat jou erg interesseert. Dit kan gaan over jouw studies of het beroep dat je later wilt beoefenen, maar evengoed over de hobby die je beoefent.

3/ Je kan erover spreken met vrienden

Spreken jouw vrienden al een tijd over een bepaalde podcast? Dan is het misschien wel een leuk idee om de podcast zelf eens te beluisteren, als je dat nog niet gedaan hebt. Wie weet heb je net wat ontdekt dat je erg leuk vindt en zo kan je er natuurlijk ook over meespreken met je vrienden. Dat geeft je dan weer een samenhorigheidsgevoel en wat nieuws om over te spreken.

4/ Je kan groeien als persoon

Niet enkel doe je mogelijks nieuwe kennis op, maar een podcast kan je ook op een andere manier helpen om te groeien als persoon. Zo heb je podcasts die zich richten op je groei als persoon. Dit kan gaan over bijvoorbeeld het versterken van je mentale gezondheid, het omgaan met bepaalde uitdagingen of zelfs hoe je op de best mogelijke manier wat van je welverdiende centjes kan beleggen. Er zijn bijzonder veel podcasts die jou kunnen helpen om te groeien als persoon.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite