in ,

4 TikTok-accounts om goed te studeren

@Freepik - PCH vector

We weten het allemaal, studeren kan snel een saaie bedoening worden. Wat als ik je vertel dat je je ook kan amuseren als je aan het studeren bent? Er zijn een aantal TikTok-accounts die je willen helpen om het leuke aspect van studeren te vinden. 

1/ Lotte Leert

Lotte is een student in Amsterdam en neemt jou mee op haar studiemomenten. Ze wil je leren hoe je het best studeert en er ook nog eens plezier in kan hebben. Je kan rekenen op haar ochtendroutine, lifehacks, tips, leren hoe je een goede planning maakt… 


Ze geeft je dus heel wat tips om een betere student te worden en ze wil mensen motiveren om het beste uit zichzelf te halen. @lotteleert is dus een echte aanrader om te volgen!

2/ Study Together


Dit account geeft minder tips, maar wil mensen motiveren om ook aan hun bureau te gaan zitten. Hun video’s bestaan uit mensen die samenvattingen aan het schrijven zin in een snel tempo. Als anderen dit dan tegenkomen op hun FYP terwijl ze aan het scrollen zijn (want wat heb je anders te doen tijdens de examens, toch?), worden ze misschien gemotiveerd om verder te doen. @studytogether.com studeert om jou te doen studeren!

3/ Recht Met Malou

@rechtmetmalou is een TikTok-account speciaal voor studenten die rechten studeren. Zij zit nu in haar masterjaren en wil graag al haar tips en tricks met jou delen, zodat je ook de perfecte student kan worden! 

Ze beantwoordt heel veel vragen van mensen in de comments en staat zo heel dicht bij haar volgers of mensen die gewoonweg interesse hebben en hun rechtenstudies ook met glans willen afronden. Malou toont soms haar dag op de universiteit, ze leert je studeren en vertelt al haar tips! Naast dit, kan je ook een stukje van haar persoonlijk leven zien en heeft ze ook een aantal lifestylevideo’s!

4/ Kotplanet

Hou het beste voor het laatst, zeggen veel mensen! En ja, @Kotplanet zit ook op TikTok! Je kan rekenen op je favoriete studentenmedium om je te helpen studeren EN slagen dit jaar. We delen tips en tricks, maar je kan ook veel dingen over het studentenleven ontdekken die je nog niet wist. Kortom, als je wil overleven in de jungle van universiteiten en hogescholen, volg ons dan! 

Op Instagram en TikTok!

Written by Rémi D

What do you think?