in ,

4 tips om aan je masterproef te beginnen

@Pexels - Andrea Piacquadio

Moet jij nu wel echt beginnen schrijven van je masterproef? Stel je het constant uit? Dat begrijpen we volledig. Het is moeilijk om eraan te beginnen, maar eenmaal je bezig bent, loopt dat van een leien dakje. Normaal toch… Kotplanet geeft je hier 4 tips om te beginnen aan je masterproef. Zo krijg je misschien toch een beetje motivatie…

1/ Maak een to-do lijst

Alles lijkt onoverzichtelijk als je niet precies weet waar je moet beginnen. Maak daarom een lijstje met daarop stap voor stap wat er moet gebeuren. Dat mag nog heel ruw zijn, maar zo krijg je al een globaal beeld. Later zal dat lijstje worden aangevuld met kleine subtaken, maar er zal ook veel geschrapt worden natuurlijk. 

Kleine tip: zet de meest kleine taakjes erop. Zo kan je regelmatig een to-do doorstrepen en dat voelt goed, let me tell you that!

2/ Casual research

Als je je onderwerp al weet, kan je al wat research doen hierover. Gewoon wat rondsurfen op het internet moet volstaan. Zo krijg je al een beetje voeling met het onderwerp en zal je snel weten waar je moet zoeken. Misschien zijn er wel een aantal belangrijke auteurs die over jouw onderwerp al heel wat onderzoek hebben gedaan? 

Sla zeker alle interessante websites op. Moet je ook literatuurstudie doen uit echte boeken? Snuister eens rond in de bibliotheek, dat is altijd een leuk uitje. Maar niet iedereen denkt zo natuurlijk…

3/ Kom samen met lotgenoten

Je zal waarschijnlijk niet de enigste zijn die moet beginnen aan zijn of haar masterproef. Vraag aan je vrienden of klasgenoten of zij eens een dagje willen samenkomen op school, op je kot of ergens anders om elk apart aan jullie masterproeven te werken. Zien werken, doet werken, denk ik dan… 

4/ Kies de beste setting

Heb je moeilijkheden om je thuis of op je kot te concentreren? Dat kan gebeuren! Maar ga dan ASAP op zoek naar een plaats waar je je wel kan concentreren. De bibliotheek, school, je favoriete koffiebar… Er zal wel een plaats zijn waar jij optimaal kan werken! 

In dit artikel gaf Kotplanet je al enkele tips als je moeilijkheden hebt om thuis te studeren! 

Met deze tips moet het wel echt lukken om te beginnen aan je masterproef. Komaan, waar wacht je nog op, hup! Aan het werk! 


Volg ons op Instagram en TikTok!

What do you think?