in ,

4 tips om als student je bureau ergonomischer te maken

@Pexels - Michael Burrows

Heb je je al eens afgevraagd hoeveel tijd je doorbrengt aan je bureau? Studeren, vrije tijd… mogelijks zelfs werken. Daarom is het belangrijk om deze plek zo comfortabel, veilig en functioneel mogelijk te maken. Kotplanet geeft je daarom vier tips om als student je bureau ergonomischer te maken.

1/ Ergonomische modellen

Je bureau ergonomischer maken, kan je doen door ergonomische modellen te kopen. Een bureaustoel met verstelbare armleuningen, een bureau waarvan je de hoogte kan aanpassen, gebogen toetsenborden en verticale muizen zijn daar enkele goede voorbeelden van. Deze ergonomische modellen zorgen ervoor dat je lichaam minder belast wordt en je letsels door herhaalde bewegingen voorkomt.

2/ Positie en hoogte

Ook de positie en hoogte van je bureaustoel, bureau en monitor zijn belangrijk. Door je computerscherm op ooghoogte te plaatsen, voorkom je nekklachten. Je bureau en bureaustoel plaats je best op een goede afstand zodat je je niet hoeft te strekken. Ook je voeten moeten plat op de grond kunnen rusten. Het zijn slechts enkele zaken om het belang van de positie en hoogte aan te tonen.

3/ Kabelbeheer

Om je bureau veilig en netjes te houden, is het ook goed om je kabels te organiseren en uit het zicht te houden. Dit kan je doen door bijvoorbeeld kabelgoten of clips te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je kabels niet in de weg zitten, want dat is niet enkel rommelig, maar ook gevaarlijk. Een valpartij kan je maar best vermijden.

4/ Verlichting en filters

Natuurlijk licht is, tot slot, ideaal, maar niet altijd mogelijk. Daarom is het goed om een degelijke bureaulamp te hebben zonder schittering of schaduw op je bureau. Voldoende licht zorgt er ook voor dat je niet in het donker naar je scherm staart, want dat is niet goed voor je ogen. Om je ogen nog meer te beschermen, kan je ook een blauwlichtfilter inschakelen op je computer.

Een ergonomische studeerplek is niet enkel comfortabel en functioneel, maar zal ook voorkomen dat je pijn hebt. Laat ons zeker weten via onze socialemediakanalen hoe jij je bureau ergonomisch hebt gemaakt!

Wil je meer tips en content voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?