in ,

4 tips om als student minder uit te geven aan voedingsmiddelen

@Pexels - Koolshooters

Het leven is duur geworden, zo ook voor studenten. Je koopt wat te eten of te drinken in de supermarkt en voor je het weet, ben je alweer enkele euro’s kwijt voor iets kleins. Wij willen je graag helpen en daarom geeft Kotplanet je vier tips om als student minder uit te geven aan voedingsmiddelen.

1/ Stel een budget en boodschappenlijstje op

Het is belangrijk om een wekelijks of maandelijks budget voor jezelf op te stellen, gebaseerd op wat je nodig hebt en misschien enkele kleine extraatjes ter beloning voor je harde werk en om te genieten van een welverdiend rustmoment. Om dit na te gaan stel je dus ook best een boodschappenlijstje samen, zodat je goed weet wat je écht nodig hebt en wat niet. Eet ook zeker voor je naar de winkel gaat, want als je honger hebt, ga je misschien toch nog een kleine snack kopen en dat had je nu toevallig niet in je budget opgenomen!

2/ Verzamel kortingsbonnen

Elke cent telt wanneer je gaat winkelen als student. Het kan daarom een goed idee zijn om kortingsbonnen te verzamelen voor producten die je soms of zelfs regelmatig koopt. Zo bespaar je jezelf ook weer wat geld. Hou ook zeker de deals van het moment bij diverse supermarkten in de gaten! Zo kan je hier eveneens op inspelen.

3/ Vergelijk prijzen

Een derde tip die we je willen meegeven, is om prijzen te vergelijken. De ene zak chips kost al wat meer of minder dan de andere en dit kan dan ook weer eens verschillen bij een andere supermarktketen. Het is maar een simpel voorbeeld, maar je snapt het wel. Door bewuster om te gaan met prijzen van artikelen, kan je ook best wat geld besparen!

4/ Wees creatief met restjes

Last but not least kan je online op zoek gaan naar leuke recepten of ideeën over hoe je creatief kan omgaan met restjes. Zo kan je mogelijks nieuwe maaltijden klaarmaken in plaats van voedsel weg te moeten gooien. Op deze manier haal je ook weer het meeste uit je geld en blijf je binnen je vooropgestelde budget, zoals we je eerder meegaven.

Door voor jezelf een budget en boodschappenlijstje op te stellen, alsook kortingsbonnen te verzamelen, prijzen te vergelijken en creatief te zijn met restjes, kan je best wat geld besparen en zo minder uitgeven aan voedingsmiddelen. Vertel ons zeker op sociale media wat jij doet om geld te besparen op eten en drank!

Wil je nog meer tips voor studenten? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

Written by Shane R.

What do you think?