in ,

4 tips om als student up-to-date te blijven met het nieuws in de wereld

@Pexels - Cottonbro Studio

De krant lezen of naar de radio luisteren, daar heb jij geen zin of tijd voor. Toch wil je graag op de hoogte blijven van de actualiteit zonder hier te veel tijd aan te spenderen in je drukke studieagenda. Hoe doe je dit? Goede vraag! Kotplanet geeft je vier tips om als student up-to-date te blijven met het nieuws in de wereld.

1/ Gebruik nieuwsapps

Als student kan je eenvoudig up-to-date blijven met het nieuws door gebruik te maken van nieuwsapps. Zo kan je snel de laatste nieuwtjes lezen. Veel apps bieden ook de mogelijkheid om de app te personaliseren op basis van jouw interesses en ook om artikels offline te lezen, wanneer je geen internetverbinding hebt. Daarnaast kan je ook pushmeldingen instellen, waardoor je zo nu en dan een notificatie krijgt en dus niets meer mist!

2/ Luister naar podcasts

Podcasts zijn ook een leuke manier om op de hoogte te blijven van de actualiteit! Of je nu aan het sporten bent of pakweg op de bus zit, je kan altijd en overal een podcast beluisteren. Je hoeft zelf geen lange artikels meer te lezen en daarbovenop heb je ook keuze uit diverse podcasts. Ook nieuwsdiensten bieden steeds meer een eigen podcast aan waar je het nieuws in een notendop kan beluisteren.

3/ Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Verder kan je je ook inschrijven voor nieuwsbrieven van nieuwsorganisaties. Deze nieuwsbrieven worden afgestemd op jouw interesses en bieden een beknopt en duidelijk overzicht van de nieuwste artikels die jij mogelijks gemist hebt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je overspoeld wordt met nieuws of dat je nog wat zal missen!

4/ Volg nieuwspagina’s op sociale media

Tot slot kan je ook nieuwspagina’s volgen op sociale media. Zo goed als elke student checkt doorheen de dag wel eens zijn of haar sociale media. Nieuwspagina’s bieden op sociale media een beperkt aantal artikels aan en vertellen jou in een post beknopt wat er gaande is. Of je nu liever op Instagram bent of een echte fan bent van TikTok, je zal ongetwijfeld up-to-date blijven van het nieuws in de wereld!

Met deze vier tips kan je als student ongetwijfeld up-to-date blijven van het nieuws in de wereld zonder al te veel tijd of energie te verliezen aan die vele nieuwsartikels en -video’s online. Laat ons zeker weten op Instagram wat jouw favoriete manier is om het nieuws te volgen!

Wil je meer tips voor studenten? Volg ons dan zeker op TikTok.

Written by Shane R.

What do you think?