StudiesTIPS

4 tips voor studenten die verliefd zijn op iemand uit hun klas

Het tweede semester mag dan al wel enige tijd bezig zijn, toch kan je je ogen nauwelijks van die ene jongen of dat ene meisje in jouw klas houden. Al sinds het begin van het academiejaar loop jij met vlinders in je buik op campus rond, maar je weet niet hoe je ermee moet omgaan. Kotplanet wil jou maar al te graag helpen en geeft daarom vier tips voor studenten die verliefd zijn op iemand uit hun klas.

1/ Wees discreet

Als je niet weet hoe de andere persoon zich voelt, is het belangrijk om subtiel en discreet te zijn. Ga niet lopen roddelen en let op met het delen van je gevoelens met anderen. Dit kan snel aan de oren van je crush komen en dat wil je natuurlijk niet… of toch zeker niet op die manier. Blijf rustig, forceer niets en geef jezelf en de persoon tijd.

2/ Leer elkaar beter kennen

Wil je van hem of haar graag meer dan een crush maken, dan moet je elkaar ook beter leren kennen. Met wat geluk krijg je al de mogelijkheid om samen te werken tijdens een project of voor een bepaalde opdracht, maar het kan natuurlijk ook door in gesprek te gaan voor of na de les of tijdens de pauze. Zo kom je ook te weten of jullie gemeenschappelijke interesses hebben, wat er dan weer voor kan zorgen dat jullie buiten school met elkaar kunnen omgaan.

3/ Vergeet je studies niet

Verliefd zijn kan spannend zijn, maar het is belangrijk om nuchter te blijven en jezelf niet te verliezen in je gevoelens. Het leven staat niet stil en zo ook jouw academische verplichtingen niet. Blijf dus zeker gefocust op je studies en voorzie de nodige tijd hiervoor. Een gezonde balans tussen school en liefde is cruciaal om goed te doen op beide vlakken.

4/ Respecteer grenzen

Het is tenslotte belangrijk om de grenzen van de andere persoon te respecteren. Als deze persoon liever vrienden blijft, dan kan je niets anders doen dan dit te accepteren. Ook wanneer de persoon gewoon even niet met jou wil spreken, is het belangrijk dat je deze grenzen niet overschrijdt. Blijf vriendelijk en ondersteunend, zodat jullie zich nog steeds comfortabel en gerespecteerd voelen.

Met deze vier tips hopen we dat je een goede manier vindt waarop je kan omgaan met je gevoelens voor je crush. Wij wensen je alleszins veel geluk toe! 🫶

Op zoek naar meer tips voor studenten? Ontdek meer op onze website!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite