Het leven op kotTIPS

4 tips voor studenten om energie te besparen

Dat het niet zo goed gaat met onze planeet is al lang geen geheim meer. Er zijn al tal van initiatieven – op grote en kleine schaal – geweest om een positieve impact te creëren op het milieu en het klimaat. Ook wij als studenten kunnen ons steentje bijdragen. Zo kan jij bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je zuiniger omgaat met energie. Maar hoe? Kotplanet geeft vier tips voor studenten om energie te besparen.

1/ Energiezuinige lampen

Een eerste manier om energie te besparen, is door de juiste lampen te kiezen. Er zijn heel wat soorten lampen, maar ze zijn niet allemaal even goed. Kies daarom voor energiezuinige lampen, zoals LED-lampen. Deze verbruiken aanzienlijk minder energie en gaan ook langere tijd mee, waardoor je ook minder vaak nieuwe lampen moet kopen. Daarnaast werken ze ook efficiënter en bevatten ze geen giftige stoffen.

2/ Meer daglicht

Wat je ook doet, vermijd het gebruik van lampen wanneer dat eigenlijk niet nodig is. Als je kan, trek dan je gordijnen open en probeer meer daglicht binnen te laten. Je verbruikt zo niet enkel minder energie, maar het is ook goed voor je humeur en je gezondheid! Het kan zelfs een goed idee zijn om je bureau zo dicht mogelijk bij het raam te plaatsen. Zo moet je niet snel beroep doen op kunstmatig licht.

3/ Kaarsen

Na een lange dag even in de zetel of op je bed ploffen, het kan toch deugd doen. Maar waarom moet je lampen aanzetten? Je kan een warme sfeer creëren door kaarsen aan te steken. Hierdoor verbruik je minder energie en maak je het ook nog eens gezellig ’s avonds. Als je voor geurkaarsen kiest, dan ruikt je kamer ook nog eens lekker!

4/ Beperkt gebruik

Door – tot slot – het gebruik van elektrische apparaten en verlichting te beperken, kan je ook op een effectieve manier energie besparen. Zo kan je verlichting en elektronica uitschakelen wanneer ze niet in gebruik zijn of de verwarming lager zetten wanneer het eigenlijk toch niet zo koud is. Door bewust om te gaan met je energieverbruik, kan je een impact creëren en je ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen.

Het zijn slechts vier kleine tips, maar we hopen dat ze jou alvast helpen om energie te besparen. Alle kleine beetjes kunnen helpen, nietwaar? Veel succes! 💡

Wil je meer tips voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite