in ,

4 voordelen van een goede stage voor je carrière

@Pexels - Anete Lusina

De zoektocht naar een goede stageplaats loopt niet altijd zo vlot. Dit kan ervoor zorgen dat je er na een tijd genoeg van hebt en tevreden neemt met de eerste opportuniteit die zich voordoet. Toch is een goede stage zeer belangrijk! Kotplanet geeft je zo’n vier voordelen van een goede stage voor je carrière.

1/ Praktische ervaring

Doorheen je opleiding moet je heel wat theoretische leerstof instuderen voor je examens. Een stage biedt dan eindelijk het moment om deze kennis om te zetten in de praktijk. Je zal natuurlijk niet enkel je eerder verworven skills kunnen verbeteren, maar je zal ook nieuwe skills aanleren. Deze praktische ervaring is zeer nuttig voor je toekomstige carrière. Zorg er dus zeker voor dat je een stage loopt binnen een bedrijf, organisatie of instelling waarin je echt geïnteresseerd bent en die goede begeleiding biedt.

2/ Uitbreiden van netwerk

Tijdens je stage kom je in contact met tal van personen. Je zal samenwerken met nieuwe collega’s en natuurlijk een stagementor hebben die je begeleidt, maar daarnaast kan het ook zijn dat je evenementen moet bijwonen, mogelijks pers moet ontvangen of zelfs werknemers van andere bedrijven tegenkomt als je in een coworking space stage loopt. Dit is de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en zo je netwerk uit te breiden!

3/ CV en referenties

Als je een doordachte keuze maakt voor je stage, ga je vast niet enkel een goede stage tegemoet, maar zal je ook je CV kunnen versterken. Je verbetert je skills en leert nieuwe skills, maar ook de stage-ervaring zelf is een mooie toevoeging. Als je een goede stage achter de rug hebt, dan kan je mogelijks zelfs je stagementor opgeven als referentie voor toekomstige stages of jobs.

4/ Toekomstige carrièrekansen

We hadden het in het vorige puntje al heel kort over toekomstige carrièrekansen. Je stageplaats kan zeker deuren openen naar de toekomst toe. Dit kan via de professionele contacten die je gelegd hebt tijdens je stage, maar dus ook door je best te doen op je stageplaats. Mogelijks bieden zij jou een studenten- of vaste job aan na je stage. Het is zeker een reden om goed na te denken over waar je stage wilt lopen!

Wil je graag meer stagetips ontvangen? Bekijk dan zeker onze website!

Written by Shane R.

What do you think?