in ,

5 dingen die je kan doen op weg naar de les

@Pexels - Zen Chung

Je zit een uurtje op de bus of trein en je weet niet wat te doen. Je staart uit het raam, maar het is natuurlijk dezelfde omgeving die je gisteren en de dag voordien ook al gezien hebt. Ben jij een pendelstudent en verveel je je soms ook op weg naar school? Lees dan zeker verder, want Kotplanet geeft jou maar liefst vijf dingen die je kan doen op weg naar de les.

Woon je in kot ? Hier zijn 7 geboden !

1/ Luister naar je favoriete muziek

Laten we meteen van start gaan met een voor de hand liggende keuze. Mogelijks ben je nog niet helemaal wakker ’s ochtends of zelfs wat uitgeput na de les. Natuurlijk wil je dan gewoon even tot rust komen zonder al te veel na te denken. We got you! Zet een leuke playlist op en luister naar je favoriete muziek. Of je nu even tot rust wilt komen of jezelf wilt oppeppen, muziek is er voor jou!

Hoe kies je je masteropleiding voor volgend jaar?

2/ Ontdek een nieuwe podcast

Heb je niet zoveel zin om naar muziek te luisteren? Wat dacht je van een podcast? Waar jouw interesses ook liggen, je zal ongetwijfeld een interessante podcast vinden. Dit kan een goede manier zijn om even te ontspannen, maar ook om nieuwe kennis op te doen. Sommige podcasts nemen je helemaal mee in het verhaal of onderwerp. Zorg er dus zeker voor dat je je halte niet mist!

3/ Bekijk je lievelingsfilm- of serie

Wil je eens wat anders doen dan muziek beluisteren of is een podcast niet zo jouw ding? Je kan jouw lievelingsfilm of enkele episodes van jouw lievelingsserie downloaden en op weg naar school of huis bekijken. Dit is niet enkel een leuke manier om te ontspannen, maar zo hoef je ook niet hele tijd uit het raam te staren.

4/ Lees een goed boek

Als je niet zo zeer wat wilt bekijken of beluisteren, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een goed boek te lezen. Weet je wat leuk is aan het lezen van een boek? Het verhaal kan zo goed zijn, dat je je haast een personage uit het verhaal voelt. Je beeldt jezelf de scenario’s uit het boek in en terwijl verbeter je ook je taalvaardigheden.

5/ Verdiep je kennis

Ten slotte kan je er ook voor zorgen dat je thuis minder schoolwerk moet maken. Je kan op weg naar school of huis je leerstof doornemen en al beginnen samenvatten of je kan je voorbereiden op de volgende les. Natuurlijk betekent je kennis verdiepen niet altijd dat je moet studeren! Je kan ook een interessant artikel of longread lezen en je kennis binnen een bepaald vakgebied uitbreiden.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?