Het leven op kotTIPS

5 manieren om als student betaalbare vinylplaten te vinden

Ben jij een liefhebber van muziek, en zelfs van vinylplaten? Goed nieuws! Ook voor jou hebben we wat leuks in petto. Vinylplaten verzamelen is een mooie, maar vooral ook dure hobby. Zeker als student is het daarom altijd leuk als je wat geld kan besparen en toch volop bezig kan zijn met je passie. Daarom geeft Kotplanet je vijf manieren om als student betaalbare vinylplaten te vinden.

1/ Platenbeurzen bezoeken

Studenten die van vinylplaten houden, moeten zeker eens een platenbeurs bezoeken. Verzamelaars en verkopers komen hier samen om platen te kopen, verkopen en ruilen. Hier vind je diverse genres terug, alsook een mix van nieuwe en gebruikte platen. Platenbeurzen bezoeken biedt jou een geweldige manier om zeldzame vondsten te doen en mooie deals te vinden. Wie zoekt, die vindt! 

2/ Vlooienmarkten bezoeken

Of je nu enkel maar van vinylplaten houdt of ook een echte fan bent van vintage, vlooienmarkten hebben jou zeker wat te bieden. Hier zal je ongetwijfeld ook vinylplaten vinden. Misschien vind jij wel die ene plaat waar je al zo lang naar op zoek bent in een goede staat en voor een mooi prijsje! Neem zeker je tijd om de standjes af te gaan, want je zou niet de eerste zijn die enkele aangename verrassingen doet.

3/ Tweedehandswinkels -en sites

Heb jij een tweedehandswinkel vlak bij jouw campus, kot of thuis? Dan kan het een goed idee zijn om daar ook geregeld eens binnen te springen. Het aanbod verandert ook geregeld, dus als je bij het eerste bezoek niet meteen wat vindt, kan dat bij het tweede bezoek alweer anders zijn. Daarnaast kan je natuurlijk ook mooie deals doen via tweedehandssites, zoals Vinted. Meerdere mensen verkopen ongetwijfeld hetzelfde album en zo kan jij de kwaliteit en prijzen vergelijken om jouw volgende deal op de kop te tikken!

4/ Ruilen met medestudenten

Als je toevallig vrienden of medestudenten hebt die ook vinylplaten verzamelen, dan kunnen jullie eventueel ook vinylplaten ruilen. Platen die je dubbel hebt of die je niet zo zeer meer wilt hebben, kan je dan omruilen voor andere platen waar je al een tijdje van droomt. Dit kan een leuke manier zijn voor jullie om op een voordelige manier met jullie passie bezig te zijn en terwijl kunnen jullie ook gewoon genieten van de tijd die jullie samen doorbrengen.

5/ Wachten op kortingen

Tot slot kan het ook helpen om te wachten tot er kortingen en soldenperiodes zijn. Veel platenwinkels spelen in op speciale gelegenheden – zoals Black Friday en Record Store Day – en houden natuurlijk ook seizoensuitverkopen. Wachten op deze momenten kan een goede strategie zijn om enkele mooie koopjes te doen. Hou dus zeker sociale media in de gaten of schrijf je in op nieuwsbrieven, want ook dat kan helpen om op de hoogte te blijven van kortingen.

Wie zegt dat je tientallen euro’s moet spenderen per vinylplaat? Met deze vijf manieren hopen we dat je jouw vinylplaten vanaf nu goedkoper kan kopen. Geniet van deze mooie hobby! 🎶

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite