in ,

5 manieren om je als student filantropisch in te zetten

@Pexels - Cottonbro Studio

Wil jij je naast je studies en studentenjob inzetten voor anderen? Dat is een heel mooi gebaar en dit kan je ook op verschillende manieren doen. Als je je afvraagt hoe, lees dan zeker verder. Kotplanet geeft je zo’n vijf manieren om je als student filantropisch in te zetten.

1/ Vrijwilligerswerk

Een eerste manier om je filantropisch in te zetten is door aan de slag te gaan als vrijwilliger bij een lokale organisatie. Dit kan een voedselbank of een bejaardentehuis zijn, maar evengoed ook een liefdadigheidsinstelling of andere non-profitorganisatie. Niet enkel help je de organisatie, maar kan je zo ook een glimlach op het gezicht van anderen toveren.

2/ Doneren

Als student kan je er ook voor kiezen om te doneren. Dit kan bijvoorbeeld geld zijn door eenmalige of maandelijkse giften, maar geld is natuurlijk niet het enige. Je kan ook bloed doneren. Of heb je toevallig kledingstukken die je niet meer wilt, maar die wel nog in goede staat zijn? Dan kan je deze ook doneren aan non-profitorganisaties.

3/ Inzamelactie

Een inzamelactie organiseren is ook een manier om je filantropisch in te zetten. Zo kan je specifieke doelen helpen. Je kan enerzijds geld inzamelen, maar je kan ook voedsel of materialen – zoals schoolbenodigdheden – inzamelen. Kies dus eerst het goede doel dat je wilt steunen met je inzamelactie en stel dan enkele doelstellingen op.

4/ Student-fondsenwerver

Wil je je niet enkel tijdens je vrije tijd, maar ook op je studentenjob filantropisch inzetten? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om als student-fondsenwerver te werken. Dit kan je zowel via non-profitorganisaties zelf doen, als via bedrijven die voor non-profitorganisaties werken. Als fondsenwerver ga je namens een non-profitorganisatie de straat op en probeer je zoveel mogelijk nieuwe donateurs aan te werven. Niet simpel, maar misschien is het wel wat voor jou!

5/ Evenementen

Je kan ten slotte ook deelnemen aan evenementen van of voor goede doelen. Elke bijdrage – klein of groot – kan een liefdadigheidsorganisatie enorm helpen om de werking van de organisatie mogelijk te maken en zelfs uit te breiden. Kijk dus zeker eens rond of er toevallig zo’n evenementen in jouw buurt worden georganiseerd.

Met deze vijf manieren hopen we je een beter beeld te hebben gegeven van hoe jij je als student filantropisch kan inzetten. Veel succes!

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?