in ,

5 manieren om je stage en studentenjob te combineren

@Pexels - Liza Summer

Moet jij binnenkort stagelopen? Spannend, zeg! Stage is een goede manier om theorie om te zetten in de praktijk en je kennis verder uit te breiden. Maar het is ook een fulltime bezigheid. Tijd maken voor je studentenjob en andere verplichtingen is dus een hele uitdaging! Kotplanet geeft je daarom vijf manieren om je stage en studentenjob te combineren.

1/ Flexibele werktijden

Studenten die hun stage en studentenjob willen combineren, kunnen maar best een studentenjob vinden met flexibele werktijden. Door dit op voorhand met je werkgever te bespreken, zal je beter in staat zijn om beide met elkaar te combineren.

2/ Thuiswerk

Als je de mogelijkheid hebt, kan je ook met je werkgever bespreken om van thuis uit te werken. Zo bespaar je jezelf best wat tijd doordat je niet meer van en naar je werk moet gaan. Je kan dan sneller aan je taken beginnen en deze misschien zelfs sneller beëindigen.

3/ Overzichtelijke planning

Een derde manier om je stage en studentenjob te combineren, is door een overzichtelijke planning te maken voor jezelf. Neem het uurrooster van je stageplaats erbij en vergelijk het met je persoonlijke agenda. Op deze manier kan je een moment kiezen waar je kan werken. Vergeet ook niet om tijd voor jezelf te maken in je planning!

4/ Job vlakbij stageplaats

Een studentenjob en stageplaats in elkaars buurt hebben. Het is misschien niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar het kan wel handig zijn. Studenten die willen, kunnen na hun stage dan nog enkele uren werken zonder tijd te verliezen aan het reizen van je stageplaats naar je werk.

5/ Afwisselende dagen

Om je stage en studentenjob te combineren, is het belangrijk om afwisselende dagen te hebben. Daarmee bedoelen we dat je best je werkdag plant op een moment dat je geen stage hebt. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het weekend zijn. Zo overwerk je jezelf niet en hoef je je ook geen zorgen te maken over reizen van je stage naar werk.

Met deze vijf manieren hopen we je alvast op weg geholpen te hebben om je stage te combineren met je studentenjob. Het kan best vermoeiend zijn, zorg dus goed voor jezelf. Veel succes!

Wil je meer tips voor je stage? Ontdek het op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?