in ,

5 manieren waarop je een studentenjob kan vinden

@Pexels - Andrea Piacquadio

Of je nu je eigen studies betaalt of gewoon wat leuks wilt doen, het leven is er na de coronapandemie allesbehalve goedkoper op geworden. Ook studenten lijden onder de stijgende prijzen. Om je zoektocht iets makkelijker te maken, geeft Kotplanet jou vijf manieren waarop je een studentenjob kan vinden.

Ben je op zoek naar een studentenjob? Check dan zeker onze tips als extra hulp tijdens je zoektocht!

1/ Je eigen netwerk

Een eerste manier om te zoeken naar een studentenjob, is om jouw eigen netwerk te raadplegen. Denk hierbij maar aan je familie en vrienden, maar evengoed aan pakweg klasgenoten of eventuele ex-collega’s waar je nog contact mee hebt. Misschien ken je wel iemand die bijvoorbeeld een winkeltje uitbaat en op zoek is naar studenten? Alle hulp in jouw zoektocht is welkom!

2/ Je onderwijsinstelling

Niet enkel jouw netwerk kan je helpen in je zoektocht naar werk, maar ook je universiteit of hogeschool. Je kan enerzijds langsgaan bij de dienst Studentenvoorzieningen, waar je ook voor andere zaken terecht kan, zoals bijvoorbeeld studie- en leefkosten en mobiliteit. Anderzijds is het ook mogelijk dat jouw onderwijsinstelling een eigen vacaturesite- of groep heeft, waar tal van vacatures voor studentenjobs en starterjobs worden gedeeld.

3/ LinkedIn

Mocht je nog geen profiel hebben op LinkedIn, wacht dan niet langer om er ééntje aan te maken! LinkedIn is hét socialemediaplatform bij uitstek op professioneel niveau. Je kan het wat vergelijken met Facebook, maar dan voor de bedrijfswereld. Op LinkedIn kan je niet enkel snel en eenvoudig je netwerk uitbreiden, maar ook op zoek gaan naar een studentenjob. Om dit gemakkelijker te maken, kan je zelfs jouw zoekresultaten filteren op onder meer locatie, sector en type werk.

4/ Vacaturesites

Naast je eigen netwerk, je onderwijsinstelling en LinkedIn, zijn er ook tal van vacaturesites en -applicaties waar je kan zoeken naar een studentenjob. Dit kunnen enerzijds interimkantoren zijn, maar anderzijds evengoed websites en applicaties die simpelweg dienen als verzamelplek voor vacatures. Het is dus zeker een goed idee om een beetje van je vrije tijd vrij te maken om je in deze platformen te verdiepen. Vaak kan je ook een alert instellen, waardoor je notificaties ontvangt voor bepaalde vacatures op basis van wat je ingesteld hebt.

5/ Ter plaatse

Ten slotte kan je ook zelf op pad gaan en ter plaatse polsen of je aan de slag kan gaan. Soms hangt er wel eens een papiertje aan het raam, waarop staat dat de zaak op zoek is naar studenten. Wanneer dat niet het geval is, kan je nog steeds met jouw CV en motivatiebrief binnenwandelen en je poging wagen. Niet geschoten is altijd mis, toch?

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?