StudentenjobsTIPS

5 redenen om als student-zelfstandige aan de slag te gaan

Naar de les gaan en studeren hoort bij het studentenleven, maar we hebben allemaal nog een leven buiten dat. Als student wil je natuurlijk ook een centje bijverdienen. Misschien heb je al wel gedacht om zelf te ondernemen? Kotplanet geeft je vijf redenen om als student-zelfstandige aan de slag te gaan.

1/ Praktische ervaring

Student-zelfstandigen doen in hun onderneming praktische ervaring op binnen verschillende gebieden. Zo heb je de financiële zijde, waarbij je onder meer de financiën van je zaak moet beheren, je boekhouding moet opzetten en bijhouden, belastingen moet begrijpen en aangeven en zakelijke administratie moet uitvoeren. Anderzijds doe je ook ervaring op in bijvoorbeeld klantenservice, marketing, sales en zullen je probleemoplossende vaardigheden ook op proef gesteld worden. Maar al doende leert men, nietwaar?

2/ Toekomstige werkgelegenheid

Wanneer je als student-zelfstandige werkt, kan dit een positieve invloed uitoefenen op je toekomstige werkgelegenheid. Als je onderneming stabiel en rendabel is, hoef je niet meer op zoek naar werk te gaan. Besluit je toch te stoppen, dan heb je al heel wat ervaring opgedaan. Je verleden als ondernemer zal ongetwijfeld in goede aarde vallen bij potentiële werkgevers!

3/ Flexibiliteit

Door als student-zelfstandige te werken, kan je ook je eigen werkschema bepalen. Dit niveau van flexibiliteit zorgt ervoor dat je je werk kunt afstemmen op je lessenrooster, examens, vakanties en andere verplichtingen. Zo zal je ook je tijd efficiënter weten te beheren en een balans kunnen creëren tussen school, werk en je privéleven.

4/ Passie

Wie onderneemt, is vaak heel gepassioneerd over ondernemen, zijn of haar eigen zaak en diens producten of diensten. Heb jij als student ook zo’n passie? Dan kan werken als student-zelfstandige je helpen om die passie te uiten en zelfs te realiseren. Wanneer je gepassioneerd bent over iets, dan ben je vaak ook gemotiveerder en bereid om harder te werken om er een succes van te maken. Daarom is het belangrijk om te doen wat je graag doet!

5/ Zelfontplooiing

Last but not least kan het runnen van je eigen bedrijf ook bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Enerzijds heb je natuurlijk de professionele vaardigheden, maar anderzijds groei je ook als persoon. Zo krijg je onder meer een beter zicht over jouw sterktes en zwaktes, leer je jezelf goed organiseren en vergroot je je zelfvertrouwen. Zelfontplooiing is waardevol, zowel op vlak van je carrière als in je privéleven.

Met deze vijf redenen hopen we je alvast warm gemaakt te hebben om aan de slag te gaan als student-zelfstandigen. Het enige wat ons rest, is je mee te geven om je voldoende te informeren over wat het statuut student-zelfstandige exact inhoudt. Veel succes! 💼

Wil je meer content voor studenten? Ontdek meer op onze website.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite