StudiesTIPS

5 redenen waarom je als student naar TED Talks moet kijken

Misschien heb je er al van gehoord, maar misschien ook niet. TED Talks zijn beknopte, inspirerende en informatieve video’s over tal van onderwerpen. Het bekijken van deze video’s heeft enkele voordelen. Kotplanet geeft je maar liefst vijf redenen waarom je als student naar TED Talks moet kijken.

1/ Het biedt inspiratie

Bij TED Talks spreken behoorlijk wat opmerkelijke sprekers over hun successen, tegenslagen en doorzettingsvermogen. Deze persoonlijke verhalen bieden inspiratie voor studenten. Het kan jou aanmoedigen en enthousiast maken om het beste van jezelf te geven, maar het kan je evengoed ook helpen om een beter beeld te creëren van wat je wilt doen en bereiken later.

2/ Je verwerft nieuwe kennis

TED Talks bieden jou als student toegang tot waardevolle informatie over diverse onderwerpen en actuele kwesties. Je zal dus ongetwijfeld wel video’s tegenkomen over onderwerpen die relevant zijn voor jouw studies of die jou gewoon enorm interesseren. De TED Talks zijn ook zeer toegankelijk, doordat de sprekers complexe zaken op een begrijpelijke en boeiende manier uitleggen. Door geregeld naar deze video’s te kijken, kan je dus niet enkel op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen jouw studiegebied, maar ook nieuwe kennis verwerven.

3/ Het duurt niet lang

Als student moet je enerzijds natuurlijk studeren en opdrachten maken, maar wil je anderzijds ook graag leuke dingen doen met je lief, familie of vrienden. We begrijpen dat je dus niet een hele dag of avond video’s wilt bekijken. Geen zorgen! TED Talks zijn maximaal 18 minuten lang. Dit format wordt met opzet gehanteerd om de aandacht van de kijker vast te houden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je straks uren voor je beeldscherm zit!

4/ Je groeit als persoon

Sprekers hebben het over vele onderwerpen. Ze delen hierbij niet enkel hun kennis en ervaringen, maar ze geven ook tips. Deze inzichten kunnen studenten helpen om bepaalde aspecten te verbeteren, doelen te stellen, obstakels te overwinnen en zelfs nieuwe vaardigheden te leren. TED Talks kunnen je dus zeker helpen om te groeien als persoon en als toekomstig professional.

5/ Het is interessant

Tot slot zijn TED Talks enorm interessant. Niet enkel door de vier redenen die we hierboven al vermeld hebben, maar ook door het dynamische presentatieformat en de passie van de sprekers. De meeslepende verhalen en ruime keuze aan onderwerpen maken het net zo leuk en interessant voor studenten om te bekijken.

Met deze vijf redenen hopen we jou als student enthousiast te hebben gemaakt om zelf ook TED Talks te bekijken. Eén ding is zeker: je zal er geen spijt van hebben! Heb jij al ervaring met TED Talks of wordt dit je eerste keer? Laat het ons weten via onze socialemediakanalen!

Wil je meer interessante studentencontent zien? Volg ons dan zeker ook op TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite