StudiesTIPS

5 voordelen van immersive learning voor studenten

Overdag urenlang les volgen in de aula, vermoeid thuiskomen en dan nog moeten studeren. Studeren is niet altijd een pretje, maar wie zegt dat het niet leuk kan zijn? Er zijn natuurlijk tal van leermethoden die leren leuk kunnen maken, zoals immersive learning. Kotplanet geeft zo’n vijf voordelen van immersive learning voor studenten.

1/ Meer plezier en motivatie

Immersive learning biedt studenten niet enkel een boeiende, maar ook meeslepende leerervaring. Het gebruik van virtual reality (VR) en augmented reality (AR) kan les volgen en studeren meer plezier teweegbrengen en studenten motiveren om actief bezig te zijn met het lesmateriaal. Dit kan dan weer bijdragen aan het leerproces. Wie zegt dat leren saai hoeft te zijn?

2/ Meer zelfvertrouwen

Studenten die op deze wijze les volgen en leren, kunnen niet enkel meer plezier beleven en gemotiveerder zijn, maar ook meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Door gebruik te maken van technologieën – zoals VR en AR – krijg je de mogelijkheid om te experimenteren en kan je fouten maken zonder angstig te moeten zijn dat dit negatieve gevolgen kan hebben. Immersive learning biedt dus een veilige omgeving waarbij je risico’s kan nemen om zo je vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te leren. Dit kan ervoor zorgen dat je meer vertrouwen krijgt in jezelf.

3/ Flexibiliteit

Met immersive learning ben je als student ook niet meer zo zeer vastgebonden aan een klaslokaal of aula. Het biedt de flexibiliteit om waar en wanneer je maar wilt te leren. Of dat nu in een klaslokaal, de campusbibliotheek of gewoon bij jou thuis is. Net door deze flexibele leermogelijkheden kan jij het studeren nog beter afstemmen op jouw persoonlijke behoeftes en agenda.

4/ Innovatief leren

Net door gebruik te maken van technologieën als VR en AR, biedt immersive learning ook een innovatieve manier van leren. Het is helemaal anders dan notities maken of cursussen invullen. Het helpt docenten enerzijds om complexe concepten anders over te brengen en studenten meer te betrekken bij het leerproces. Anderzijds daagt het studenten ook uit om creatief te zijn en breder na te denken.

5/ Meer engagement

Tot slot bevordert immersive learning de betrokkenheid van studenten tijdens het studeren. Passief informatie ontvangen maakt plaats voor actieve deelname aan de hand van diverse technologieën en methoden. Deze nieuwe, virtuele manier van leren kan dus voor meer engagement zorgen, waardoor je je als student ook meer verbonden kan voelen, je meer kan concentreren op de leerstof en deze leerstof ook sneller onder de knie krijgt.

Studeren mag dan misschien geen feest zijn, toch kan het zeker ook plezant zijn. Deze vijf voordelen van immersive learning bevestigen dat. Niet alleen veel succes met studeren, maar ook veel plezier! 🤳

Op zoek naar meer voordelen voor studenten? Ontdek meer op onze website!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite