StudiesTIPS

5 voordelen van muziek tijdens het studeren

Muziek. Wat zouden we zonder moeten doen? Terwijl de ene student ermee wakker wordt, gaat de andere ermee slapen. Veel studenten studeren zelfs met muziek! Maar is dat wel goed? Kotplanet geeft je zo’n vijf voordelen van muziek tijdens het studeren.

1/ Het verbetert je focus

Wanneer je studeert, kan het weleens gebeuren dat er afleidende geluiden zijn op de achtergrond of dat je even verdwaalt in gedachten. Muziek kan voor sommige studenten een soort ‘witte ruis’ zijn die deze geluiden en gedachten ietwat maskeert. Zo kan muziek je dus helpen om je beter te focussen op je leerstof.

2/ Je bent productiever

Muziek kan voor sommige studenten ook hun productiviteit stimuleren. Als je voor de juiste muziek kiest, kan het motiverend werken, een betere workflow creëren en je het gevoel geven meer energie te hebben. Op die manier krijg je in een bepaalde tijd mogelijks meer gedaan.

3/ Het helpt je onthouden

Bij sommige studenten kan muziek ook helpen om het geheugen te verbeteren. Door via muziek bepaalde hersengebieden te activeren, kan je informatie – die je tijdens het studeren leert – beter herinneren. Het hangt er natuurlijk wel van af welke muziek je beluistert, maar zo zie je maar dat muziek je ook zeker helpt met je studies!

4/ Je voelt je beter

Je favoriete songs of rustgevende muziek – zoals lofi en jazz – beluisteren tijdens het studeren, kan er ook voor zorgen dat je je beter zal voelen. Muziek kan je stress verminderen, je humeur verbeteren en je dus beter doen voelen tijdens de lange en stressvolle examenperiode.

5/ Het maakt studeren aangenamer

Een vijfde voordeel van muziek is dat het studeren simpelweg aangenamer maakt. Niet enkel voel je je beter en helpt het een betere workflow te creëren, maar het brengt ook een ontspannende sfeer. Tijdens je pauzes kan je ook eens alles losgooien, zodat je er weer vol tegenaan kan nadien.

Zo, dit waren vijf voordelen van muziek tijdens het studeren. Wij wensen je alvast veel succes toe met de blok! Laat ons via onze socialemediakanalen zeker weten wat jouw favoriete song is tijdens het studeren.

Op zoek naar meer voordelen voor studenten? Neem dan zeker een kijkje op onze website!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite