StudiesTIPS

6 tips die je moet doen op de dag van het examen

1/ Herhalen… alleen als het nodig is!

Herhalen vlak voor een examen kan goed en slecht zijn. Sommige studenten zullen zeggen dat het hun al meerdere keren geholpen heeft, anderen zullen vertellen dat het hun onnodige stress gaf. Het hangt dus volledig af van jouw persoonlijkheid.
Wij raden aan om te herhalen als je weinig tijd hebt gehad om grondig te studeren en je het gevoel hebt dat je snel, heel veel informatie kan opslaan. Als je goed hebt gestudeerd, kan je evengoed op jezelf vertrouwen en jouw cursus dichtslaan.

2/ Spreek met je vrienden

Iedereen is gestrest op de dag van het examen. Maar in een hoekje blijven zitten en je angst het laten overnemen is geen goede oplossing. Als je vragen of twijfels hebt over het examen, kan je dat zeker met je vrienden bespreken. Het kan je helpen om antwoorden te vinden. Maar omgekeerd kan ook: je wil helemaal niet over het examen praten. Praat dan over leuke dingen om je hoofd leeg te maken!

3/ Haal wat frisse lucht en beweeg 

Als je vaak zenuwachtig bent voor een examen, ga dan op de dag van het examen even een frisse neus halen en strek je benen. Het zal je lichaam en je geest helpen! Je brengt al zittend het examen door, dus kan je net zo goed genieten van je bewegingsvrijheid zolang je die hebt, toch?

4/ Goed eten en drinken 

Er gaat niets boven een goed ontbijt en een vitaminedrankje op de dag van het examen. Je neemt best ook een flesje water mee, want door uitdroging nemen jouw intellectuele vermogens af… Vergeet niet naar het toilet te gaan voor het examen, je weet nooit! 

5/ Controleer je materiaal 

Heeft iemand al ooit meegemaakt dat hij of zij tijdens een examen een gom, een rekenmachine of ander essentieel materiaal niet bij zich had? Om deze stress te vermijden, zorg je er best voor dat je al je materiaal verzamelt voordat je aan het examen begint. (Vergeet zeker ook je ID en studentenkaart niet!)

6/ Zet je telefoon uit

Weet je waarom het beter is om je telefoon uit te zetten op de dag van het examen? Je bent nooit zeker dat je een actief alarm hebt laten afgaan. Stel u voor dat die 10 minuten lang kan afgaan…

Ken je onze Instagram pagina?

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite