in ,

6 voordelen van een huisdier voor studenten

@pexels - Japheth Mast

Een hond, een kat of zelfs een konijn? Huisdieren zijn niet enkel schattig, maar ook goed voor je! Maar waarom dan juist? Lees zeker verder, want Kotplanet geeft je in dit artikel zo’n zes voordelen van een huisdier voor studenten.

1/ Je voelt je niet alleen

Huisdieren bieden je gezelschap. Of je nu aan het studeren bent of niet, ze zijn er altijd. Maar dat is niet alles! Een huisdier biedt je ook emotionele steun. Wanneer het allemaal even teveel wordt en je je alleen voelt, dan kan je altijd op je huisdier rekenen en troost vinden bij hem of haar.

2/ Een huisdier helpt je socializen

Ook je sociaal leven krijgt een boost dankzij jouw huisdier! Of je nu gaat wandelen op straat of bijvoorbeeld in een nieuwe klasgroep terechtkomt, je huisdier kan al snel het onderwerp worden waardoor jij nieuwe mensen leert kennen.

3/ Je stress en angst vermindert

Soms loopt het allemaal niet zo lekker. De vele deadlines en examens kunnen je overweldigen, maar misschien heb je ook wel te maken met andere problemen. Voor je het weet, voel je je angstig of gestrest. Wat nu? Even knuffelen of spelen met je huisdier kan deze negatieve gevoelens al snel verminderen, waardoor je er weer volop tegenaan kan.

4/ Een huisdier geeft je verantwoordelijkheid

Voor een huisdier zorgen, vraagt veel tijd en energie. Je kan het enigszins vergelijken met het opvoeden van een kindje. Als je ervoor kiest om een huisdier te nemen, dan komt daar een hele verantwoordelijkheid bij kijken. Zo zal het je helpen bij het ontwikkelen van een routine, discipline en zorgzaamheid.

5/ Je blijft in beweging

Met een huisdier blijf je ook in beweging! Als je bijvoorbeeld een hond hebt, dan zal je dagelijks meermaals een wandeling moeten maken. Ook spelen met je huisdier kan soms best intensief zijn. Dus ook je lichamelijke gezondheid heeft er baat bij.

6/ Een huisdier maakt je blij

Tot slot maakt een huisdier je ook gewoon blij! Net doordat een huisdier je gezelschap houdt, emotionele steun biedt en negatieve gevoelens vermindert, voel je je al stukken beter. Wanneer je na een lange dag op campus, stage of je studentenjob thuiskomt, is er ook haast niets fijner dan jouw huisdier terug te zien, die vol spanning op jou aan het wachten was.

Als jij nog twijfels had om een huisdier te nemen, dan hopen we jou met deze zes voordelen alvast overtuigd te hebben. Maar denk goed na en informeer je voldoende vooraleer je besluit om een huisdier te adopteren! Laat ons zeker weten via onze socialemediakanalen welk huisdier jij hebt of wilt.

Wil jij nog meer voordelen voor studenten? Ontdek meer op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?