StagesTIPS

Hoe je een goede relatie behoudt met je collega’s op je stageplaats

Als stagiaire is het niet alleen belangrijk om op professioneel vlak te groeien, maar ook om waardevolle relaties op te bouwen met de mensen die voor een bepaalde periode je nieuwe collega’s zullen worden. Een goede relatie met je nieuwe team kan niet alleen je werkervaring vergroten, maar ook je kans je vergroten om allerlei nieuwe dingen te leren kennen. In dit artikel zullen we ingaan op het belang van een goede cohesie met je collega’s op je stage. 

Wil je nog meer tips om te gebruiken tijdens je stageperiode?

1/ Communiceer goed

Praat met je collega’s, deel ideeën. Iedereen heeft verschillende vaardigheden of kennis waarin hij/ zij goed in is, profiteer daarvan. Luister ook heel goed naar wat ze over jou te zeggen hebben. Een glimlach op je gezicht hebben is ook altijd veel toffer en zorgt voor een goede sfeer binnen het team.

Je zoekt een manier om een stageplek te vinden die bij jou past?

2/ Positieve houding

Het kan soms zijn dat je niet de enige stagiaire bent in een onderneming, neem hen niet als je concurrenten, maar help elkaar waar nodig. Als jij er al 1 week bent en er is net iemand die aan zijn eerste stageweek begint, toon hem/ haar dan waar de documenten worden geplaatst, als je ziet dat iemand iets nog niet echt onder de knie heeft en jij dit net heel goed kunt vraag dan of je kan helpen. Het zou ook kunnen dat jij in een moeilijke situatie belandt en dan kan het zijn dat zij u zullen helpen. Het is daarom heel belangrijk om een positieve houding te hebben en vriendelijk te zijn.

3/  Wees open en sluit jezelf niet uit

Als je ziet dat je collega’s tijdens de middag samen gaan eten ga dan mee, ook al ben je iemand die soms liever alleen is. Dit zijn belangrijke momenten in een dag waar je soms verschillende dingen komt te weten. Zo krijg je ook de kans om je collega’s beter te leren kennen en jezelf beter voor te stellen. Op zo’n momenten kan je ook meer vragen stellen of kan je zien dat iemand die heel gefocust was op zijn werk opeens open wordt en meer praat.

4/ Respecteer diversiteit

Op je stage/ werkplek kom je mensen met verschillende achtergronden, religies en ervaringen tegen. Respecteer deze diversiteit en waardeer wat elke individu in de onderneming steekt. Het is ook belangrijk om ongemakkelijke vragen te vermijden, je weet niet hoe iemand zou kunnen reageren en dat zorgt voor onnodige problemen binnen een team.

Je vond dit artikel interessant en wilt nog meer te weten komen over het onderwerp “stage”? Check dan zeker onze Instagram pagina!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite