in ,

Hoe kan je als student besparen? 

@Pexels - Karolina Grabowska

Het zijn crisistijden voor iedereen, dus ook voor studenten. Heb jij een kot waar je zelf de energie van moet betalen? Zit het niet in je huurprijs? Dan is dit het ideale artikel voor jou! 

1/ ‘s nachts chauffage af 

Oké, het kan echt koud worden tijdens de winter ‘s nachts, maar als je diep onder de dekens kruipt, voel je daar niets van. Het is echt niet nodig om je kot te verwarmen tot 19 of 20 graden als je slaapt. Zet die chauffage dus maar af en als je opstaat, het eerste dat je doet, is je chauffage aanzetten. 

2/ Geen opladers in het stopcontact 

Als je iets hebt opgeladen, haal je die oplader dan best uit het stopcontact. Het kost niet enorm veel geld om die opladers te laten zitten, maar iedere euro telt. 

3/ Geen zetel voor de radiator

Voor twee redenen moet je deze regel volgen: brandgevaar en energie die verloren gaat. Je kan je zetel best ergens anders zetten, anders gaat er veel energie en warmte verloren. De zetel vangt de warmte op en zo kan het niet verspreiden in je kot. Dat is zonde voor je geld. 

4/ Verwarm enkel de ruimtes die je gebruikt 

De meeste studenten delen hun badkamer en keuken met andere studenten. Als er niemand aan het koken is of als er niemand een douche neemt, dan hoeft de chauffage daar niet aan te liggen. Weeral: zonde voor jullie geld! 

Op deze manier zal jij waarschijnlijk wel enkele euros sparen. En als student is iedere euro mooi meegenomen, toch? Volg ons zeker op Instagram en TikTok!

What do you think?