in ,

Hoe kan je je vaardigheden belichten op je CV?

@Pexels - Sora Shimazaki

Je CV, dat papiertje waarop alles staat wat je toekomstige werkgever over jou moet weten! Als je het nog niet wist: je CV is je beste bondgenoot in de zoektocht naar een stage of een job. Om een zo goed mogelijk CV te kunnen maken, heeft Kotplanet enkele tips voor jou!

Lees ook zeker welke vragen je kan verwachten op een sollicitatiegesprek

1/ Informatie rangschikken

Lezen begint altijd bovenaan de pagina (logisch, denk je vast). Daarom moet je kiezen welke informatie voor jou het belangrijkst is, wat je als eerste gelezen wilt hebben. Natuurlijk moeten je hobby’s niet bovenaan de pagina staan. Ze mogen dan wel nog steeds interessant zijn, toch horen ze niet echt bovenaan de pagina thuis.

2/ Aarzel niet om je ervaringen verder te ontwikkelen

Noteren waar je je stages en opleidingen hebt gedaan en welke functies je hebt uitgeoefend, is goed. Uitweiden over de vaardigheden die je hebt geleerd te beheersen is beter! Het is belangrijk dat mensen die je CV lezen begrijpen welke vaardigheden je hebt verworven en welke functies je hebt vervuld. Wees niet bang om tijdens sollicitatiegesprekken te praten over campagnes en evenementen waarbij je betrokken bent geweest om context te geven aan wat er op je CV staat.

3/ Je CV moet opvallen

Je moet je inbeelden dat je CV waarschijnlijk op een stapel van tien andere CV’s komt te liggen. Die van jou moet dus meteen opvallen en in het oog springen! Kies een ander design, voeg op bepaalde plaatsen een kleur toe om belangrijke informatie te benadrukken (zoals je e-mailadres bijvoorbeeld). Twijfel er niet aan om je vrienden en familie om hun mening te vragen zodra je CV klaar is (vooral voor eventuele spelfouten).

Nu je onze waardevolle adviezen hebt gelezen, rest ons alleen nog om je veel succes te wensen. Aarzel niet om ons op de sociale media van Kotplanet te vertellen hoe je sollicitatie is verlopen!

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Aline Vlasselaer

What do you think?