in ,

Hoe kan je slagen op een multiple choice examen?

@Pexels - Sora Shimazaki

De examens zijn begonnen en voor sommige studenten betekent dit dat je misschien één of meerdere meerkeuze-examens moet afleggen. Kotplanet geeft je enkele tips om een antwoord te vinden op de vraag: “Hoe kan je  slagen op een multiplechoice-examen.

1/ Kijk na of het een meerkeuzeexamen met of zonder giscorrectie is

Wanneer je ziet dat je examen een giscorrectie toepast,  dan raad Kotplanet je aan om je antwoord open te laten. Dit zorgt ervoor dat je geen punten verliest, want het principe van een giscorrectie is dat als je fout antwoordt, je punt wordt afgetrokken. Je krijgt enkel punten voor de juiste antwoorden. Dus op deze manier heb je al een antwoord op de vraag: “Hoe kan je slagen op een multiplechoice-examen?”. 

2/ Beantwoord eerst de multiple choice vragen waarvan je zeker bent 

Dit wordt ook de afdekmethode genoemd. Dit betekent dat je je eerst zal focussen op de vragen waarvan je zeker bent en dan pas de vragen zal beantwoorden waar je nog over twijfelt. Kotplanet verzekert je dat je met deze methode meer kans maakt om te slagen dan door te gokken.

Heb je ook altijd examenstress? Je bent niet alleen! kotplanet toont je hoe je je examenstress kan verminderen.

3/ Probeer zelf eerst het antwoord op de vraag te vinden

Wat Kotplanet je ook aanraadt is om eerst de meerkeuzevragen te lezen en eens te zien of je zelf het antwoord kent. Vaak onderschatten studenten hun eigen capaciteiten en denken ze dat ze het antwoord niet kennen. Maar je moet niet vergeten dat je hard gestudeerd hebt voor dit examen.  Misschien ben je bang, omdat dit een multiplechoice-examen is. Heb vertrouwen in jezelf! Of het examen nu multiple choice of een gewoon examen is, Kotplanet wil dat de vraag – “Hoe kan je slagen op een multiplechoice-examen?” – niet meer klinkt als een nachtmerrie voor jou!

4/ Vermijd te gokken op een examen

Je stelt je nog steeds de vraag: “Hoe kan je slagen op een multiplechoice-examen?”. Geloof Kotplanet maar als we zeggen dat gokken meer studenten gebuisd heeft dan wat je denkt. Uiteraard kan het zijn dat je geluk hebt en dat je juist gokt, maar vaak is dit niet zo! Kotplanet wil dat je slaagt, dus als je het antwoord op een vraag echt niet weet, is het beter om de vraag open te laten. Vermijd te gokken op een examen.

Je hebt morgen examen? Kotplanet geeft je 6 tips die je zeker moet doen op de dag van het examen.

5/ Let op voor gelijkaardige en tegengestelde antwoorden

Wat een meerkeuze-examen ook moeilijk kan maken, is dat de antwoorden heel hard op elkaar kunnen lijken. Soms denk je dat je het antwoord kent, maar dan zie je een ander antwoord dat er ook op lijkt. Of de docenten maken het je moeilijk door tegengestelde antwoorden te geven. Om dit te voorkomen, kun je sleutelwoorden aanduiden. Deze sleutelwoorden kunnen zijn ‘altijd’, ‘nooit’, ‘soms’…etc. Met deze tip heb je zeker een antwoord gevonden op de vraag: “Hoe kan je slagen op een multiplechoice-examen?”.

Wil je zelf nog een leuk artikel schrijven dat betrekking heeft op het studentenleven? Ga dan snel naar onze website of stuur ons een berichtje op Instagram.

Written by Kotplanet

What do you think?