in , ,

Hoe kan je slagen op je tweede zit?

@Pexels - Andrea Piacquadio

Heb je tweede zit? Ah, that sucks, maar geen paniek! Je hebt de examens ondertussen al eens eerder gedaan, dus je weet ongeveer wat je te wachten staat. Toch is het natuurlijk nooit fijn om je zomer te moeten opofferen. Maar hoe kan je slagen op je tweede zit? Kotplanet geeft je enkele tips om de druk voor augustus te verlichten.

Kan ik m’n studentenjob en examens combineren? Kotplanet geeft je een antwoord

1/ Organiseer je zomer goed

Je zal het ondertussen zonder twijfel al vaak genoeg gehoord hebben, maar het is echt belangrijk dat je je zomer goed organiseert. Het is een must zelfs! Door een duidelijke planning op te stellen en je hieraan te houden, kan je een goede balans creëren tussen studeren en genieten van zomeractiviteiten. Niemand wilt bepaalde vakken meenemen naar het volgende jaar, maar jezelf helemaal opsluiten is ook niet goed. Wanneer je tussendoor ook geniet van de zomervakantie, zal je stressniveau verlagen en je algehele welzijn verbeteren. Dus hoe kan je slagen op je tweede zit? Door een goede balans te vinden tussen studeren en je privé leven.

2/ Studeer samen voor de tweede zit

Herexamens hebben is niet fijn, maar je bent niet de enige student die moet studeren in augustus. Je hebt ongetwijfeld wel wat vrienden die in hetzelfde schuitje zitten. Wat dacht je ervan om samen met hen te studeren? Samen studeren is leuker dan alleen en op deze manier kunnen jullie elkaar ook motiveren. Daarnaast kan het je ook helpen om nieuwe perspectieven te krijgen en bepaalde leerstof beter te begrijpen. Je kan elkaar vragen stellen, informatie delen en zo elkaar ondersteunen. Door samen te studeren zorg je er ook voor dat je sociale leven niet stopt tijdens de tweede zit. Hoe kan je slagen op je tweede zit? Wel, samen met je vrienden studeren is een tweede optie!

Hoe kan je slagen op je tweede zit? Zo maak je van je blok een succes!

3/ Stel prioriteiten voor augustus

De ene student heeft al wat meer herexamens dan de andere. Het is niet leuk, maar het is natuurlijk ook geen ramp. Stel prioriteiten tijdens het studeren in de zomervakantie. Zo kan je efficiënter te werk gaan en je meer concentreren op de meeste belangrijke en moeilijkere vakken en onderwerpen. Wanneer je prioriteiten stelt bij het opmaken van je planning, kan je helpen bij naleven van deze planning en je zal ook minder overweldigd geraken door het werk dat je te wachten staat. Hoe kan je slagen op je tweede zit? Simpel. Stel prioriteiten wanneer je je examenplanning opstelt.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Kotplanet

What do you think?