in ,

Hoe kan je slagen voor je blok?

Het is weer zover…de start van de blokperiode!  Alle studenten moeten hun examens voorbereiden. Studenten stellen zich dan vaak de vraag: “Zou ik een nachtje door doen?”, “Welke studiemethode is het meest effectief?” of  ze vragen aan elkaar: “Hoe kan je slagen voor je blok?” Geen zorgen, Kotplanet heeft hier het antwoord op! Met deze tips vergroot je je kans om een succesvolle blokperiode te hebben.

1/ Plannen in de blokperiode is belangrijk

Kotplanet raad je aan om eerst een examenplanning te maken waarbij je rekening hebt gehouden met je hobby en genoeg tijd hebt vrijgemaakt voor eventueel onvoorziene omstandigheden. Om je te helpen, kan je gebruikmaken van een ready-made planner, dit kan handig zijn tijdens de examenperiode. Ziezo, je hebt al een eerste antwoord op de vraag: “Hoe kan je slagen voor je blok?”.

Stress je tijdens de examens? No worries, Kotplanet geeft je 5 tips om minder examenstress te hebben!

2/ Cursus in orde brengen voor een succesvol examenperiode

Zorg ervoor dat je cursus in orde is voor de blok. Zo kan je tijdens de blok probleemloos je examen voorbereiden. Kotplanet kan je al met zekerheid zeggen dat je op deze manier een succesvolle blokperiode zal hebben, omdat je je kan houden aan je planning. Vermits je cursus volledig in orde is. Dus hoe kan je slagen voor je blok? Door alles in orde te brengen.

3/ Oefening baart kunst, bereid je examens voor

Hoe kan je slagen voor je blok?  Het antwoord is dat je je examens moet voorbereiden. moet je je examens goed voorbereiden. En daarvoor moet je uiteraard voldoende oefenen. Dit kan je doen door je opdrachten opnieuw te maken, je eigen cursus of de syllabus te leren, eventueel video’s over de leerstof te bekijken…enzovoort. Dit is wat een blokperiode zo interessant maakt, je mag experimenteren tot je een studiemethode vind die bij jou past.

Geen goede planner? Kotplanet toont je hoe je een goede examenplanning kan maken.

4/ Slaap voldoende 

In de examenperiode is het ook belangrijk dat je voldoende slaapt. Urenlang achter je bureau zitten, neemt sowieso veel energie. Daarom moet je genoeg slapen in de examenperiode. Kotplanet raad je ook aan om gezond te eten en voldoende te bewegen tijdens deze blokperiode. Zo word je productiever en ga je meer kunnen studeren! Wij zijn er zeker van dat we je op deze manier een antwoord hebben gegeven op de vraag: “ Hoe kan je slagen voor je blok?”.

Vond je dit artikel interessant en ben je op zoek naar gelijkaardige artikels?

Volg ons dan snel op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes.

Written by Kotplanet

What do you think?