in , ,

Hoe kan je slagen voor je examens?

@Pexels - Jeswin Thomas

Urgh! Het is weer tijd voor examens. Elk jaar weer opnieuw zorgen deze periodes voor ontzettend veel stress en druk bij studenten. Dat is ook dit jaar helaas niet anders. Maar hoe kan je slagen voor je examens? Kotplanet geeft je enkele

Een beetje zenuwachtig voor de examenperiode? Kotplanet geeft je vijf tips tegen examenstress.

1/ Jezelf organiseren tijdens de examenperiode

Vooraleer je begint te studeren, is het belangrijk dat je jezelf goed organiseert. Stel een examenplanning samen, waarin je een overzicht maakt van al je examens. Voorzie hierbij voldoende tijd om elk onderwerp grondig te bestuderen. Dat is natuurlijk niet alles! Zorg er ook voor dat al je studiemateriaal overzichtelijk en in orde is. Kijk dus zeker je lesnotities, hand-outs, boeken en andere materialen na. Op deze manier kan je efficiënter studeren en bespaar je jezelf tijd bij het zoeken naar specifieke informatie. Hoe kan je slagen voor je examens? Twee kernwoorden: planning en organisatie.

2/ Actief studeren

Maak tijdens de examenperiode je eigen beknopte samenvattingen. Doordat je zo alle belangrijke concepten en informatie samenbrengt, zal je samenvatting je helpen om de leerstof beter te begrijpen en te onthouden. Leerstof samenvatten dwingt je daarnaast ook om de informatie te verwerken en te vereenvoudigen. Neem ook zeker een actieve studiehouding aan. Lees je samenvatting niet enkel passief, maar ga voor actieve studiemethoden. Stel jezelf vragen, maak oefenvragen, leg bepaalde concepten uit aan anderen of maak je eigen mindmaps. Ook dit zal je helpen de leerstof nog beter te begrijpen en te onthouden. Dus hoe kan je slagen voor je examens? Een actieve studiehouding en actieve studiemethoden!

Hoe kan je slagen voor je examen? Zo maak je een goede examenplanning met Kotplanet

3/ Rust goed uit voor je examen

Kennen we het allemaal inmiddels niet? De nacht voor een examen ben je best zenuwachtig en heb je moeite om in slaap te vallen. Nochtans is een goede nachtrust essentieel. Vooral in de dagen voorafgaand aan je examen, is het belangrijk om zeker voldoende te slapen. Probeer daarom om je schermgebruik minstens een uur voor je naar bed gaat te verminderen, alsook om een consistent slaappatroon te ontwikkelen. Wie meer uitgerust is, zal ook alerter zijn tijdens het studeren en het afleggen van het examen. En ook nu… hoe kan je slagen voor je examens? Wel, door goed en voldoende te slapen ’s nachts.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Kotplanet

What do you think?