in

Hoe kiezen we tussen 2 bedrijven die ons willen aannemen? 

Een job zoeken is niet altijd gemakkelijk, maar soms heb je geluk en kom je meerdere bedrijven tegen die je willen en moet je kiezen. Daarom helpt Kotplanet je om een keuze te maken tussen twee bedrijven die je in dienst willen nemen. 

1/ Is het een job die bij je past? 

De eerste vraag die je je moet stellen wanneer je een keuze moet maken, is welke voor jou het meest geschikt is. Aangezien je verschillende mogelijkheden hebt, heb je de kans om te vergelijken. Je moet kijken welke job het beste bij je past, dat is een begin. Als je je niet op je gemak voelt bij bepaalde taken of als je denkt dat je eerste keuze je volledig in de wereld dat je zoekt brengt, dan moet je dit weten om een goede keuze te kunnen maken. 

2/ Is dit een goede kans? 

Om dit te weten te komen, moet je verder kijken dan of de job geschikt is voor jou. Vraag jezelf af wat je doelstellingen zijn op lange en middellange termijn. Is dat stabiliteit in het bedrijf? De kans om snel te groeien? Extra voordelen naast je salaris? De mogelijkheid om van thuis te werken? Als je eenmaal een lijst hebt gemaakt van wat een job voor jou een kans maakt, kan je weer je twee bedrijven vergelijken en kijken welke het beste voor je is.

3/ Vind je het bedrijf leuk? 

Dus, zoals we bij Kotplanet weten, is de dagelijkse sfeer en een goed gevoel op het werk essentieel. Naast een job die bij je past en mooie kansen biedt, moet je er ook plezier hebben. Anders sta je op en moet je schoorvoetend naar het werk. Als je op sollicitatiegesprek gaat, kijk dan goed rond, praat met mensen en kijk wat je van het bedrijf zelf vindt.

4/ Is het gemakkelijk bereikbaar?

Als je nog steeds niet zeker weet wat je met dit alles moet doen, laten we er dan wat verder over nadenken. Gemakkelijke bereikbaarheid kan een goede manier zijn om je opties af te wegen. Een job dichtbij huis is een luxe, maar als het niet mogelijk is, kijk dan naar het gemak. Is het dicht bij een treinstation? Is er parkeergelegenheid? Dit zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken in je dagelijks leven, je zal zien! 


We hopen dat je de job van je leven vindt! Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Laury

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What do you think?