in ,

Hoe maak ik mijn kot ultra gezellig?

@Pexels - Dzenina Lukac

Een kot inrichten is niet simpel, maar een kot decoreren is vaak nog moeilijker. Hoe zorg je ervoor dat je kot een gezellige, warme, aangename plek wordt? Kotplanet geeft je enkele tips!

Wil je enkele tips om jouw kot budgetvriendelijk in te richten? Check ze snel hier!

1/ Lichtjes

Een hele simpele, maar efficiënte manier om je kot gezelliger te maken zijn lichtjes, vooral LED-lichtjes. Kerstverlichting is makkelijk op te hangen en brengt meteen een sfeervol licht in je kamer. Ook kaarsen hebben hetzelfde effect. Mag je vanwege de brandveiligheid geen kaarsen hebben op je kot? Geen probleem! Je hebt ook kaarsjes met LED-lichtjes. Net iets anders, maar wel nog steeds gezellig en veiliger. 😉 Een simpele, maar sfeervolle lamp doet ook zijn werk.

2/ Planten

Planten zorgen voor een groene en frisse omgeving. Ben je niet zo’n ‘plant parent’ en hebben je planten een kleine kans op overleven? Dan kan je ook vetplantjes gebruiken. Deze planten hebben niet zo veel zorg nodig. Toch liever op veilig spelen? Dan zijn droogbloemen of nepplantjes de ideale optie voor jou. Leuke bloempotjes of vaasjes geven nog een extra ‘touch’ aan jouw kot.

3/ Wanddecoratie

Lege witte muren zijn natuurlijk niet zo fijn om naar te kijken. Als je mag van je kotbaas, kan je deze in een leuke kleur verven. Dat zal de ruimte al een stuk opfleuren. Heb je dit geluk niet en moeten je muren saai wit blijven? Dan kan je nog steeds wanddecoratie gebruiken om je muren wat minder wit te maken. Denk maar aan onder meer foto’s van jou en je vrienden of familie, (zelfgemaakte) tekeningen of schilderijtjes, een poster, een landkaart en een spiegel. Als je geen gaatjes mag boren in je muren, kan je kleefpasta gebruiken om je muren zonder schade te versieren.

4/ Seizoensdecoratie

De seizoenen volgen is een absolute must als je graag eens wat verandering wilt. Tijdens de herfst kan je gebruik maken van oranje en bruine tinten, denk aan pompoenen, gedroogde blaadjes of dennenappels. Je kan er zelf een heus Halloween-thema van maken! In de winter maakt een kleine, gezellige kerstboom de blok net iets minder eenzaam. In de lente kan je dan weer gebruik maken van wat kleurrijkere tinten. Dit kan je doen met bloemen, paaseitjes, paashazen… wat jij maar wil!

Kortom, je kan heel veel spullen gebruiken om je kot ultra gezellig te maken. Ze hoeven zelfs niet duur te zijn. Veel plezier met decoreren!

Volg ons op Instagram voor meer leuke tips!

Written by Lize Dieltjens

No rain, no flowers

What do you think?