in , ,

Hoe organiseer je je kamer voor de blok?

@Pexels - Daria Shevtsova

Wil jij het dit jaar goed doen in de examenperiode? Dan moet je niet alleen goed studeren, slapen en eten, maar moet je je kamer ook goed organiseren. Of je nu super netjes bent of eerder een chaoot, hier zijn enkele tips om je kamer te organiseren!

1/ Missie: opruimen

Voordat je je bureau en je kast organiseert, is het nodig om in een propere omgeving te zitten! Je moet niet overdrijven, maar vegen kan geen kwaad. Het is algemeen geweten dat een propere omgeving ervoor zorgt dat studenten productiever zijn! Denk aan: lakens verschonen als ze er al te lang liggen, de kamer verluchten om de lucht te verversen… 

2/ Missie: bureau

Het is tijd om je bureau aan te pakken! Ruim de lege pakjes chips op, gooi de opgestapelde zakdoekjes weg en zet de gebruikte koffietassen in de vaatwasser. Ruim alles op dat veel ruimte inneemt en niet nodig is tijdens het studeren. Laat je computer, je muis, je cursussen, een fles water staan en berg op wat je niet nodig hebt. Zo heb je een beter overzicht en loop je niet langer het risico dat je door onhandigheid een glas water over je bureau stoot. 

3/ Missie: organisatie

Nu je kamer schoon is en je bureau opgeruimd, is het tijd om te organiseren. Verspreid je cursussen niet en hou, degene die je echt nodig hebt, bij de hand. Als je een ander vak gaat studeren, doe je het ander vak dicht. Zo heb je altijd een nette werkplek! Je kan ook een aantal mappen kopen, zodat ze alle vakken hun eigen plek hebben. Vergeet niet om je planning en examenrooster in het oog te houden om gefocust te blijven op je doelen. Denk ook aan post-its of kaartjes om dingen op te schrijven die je belangrijk vindt tijdens het studeren

4/ Missie: post-studeren

Je bent klaar met studeren, de dag is voorbij. Je laat je bureau best niet zo liggen. Je denkt eraan om de gebruikte glazen en borden in de vaatwas te zetten. Je bergt al je vakken op. Je legt de kleren die je niet meer nodig hebt in de kast. 

Dat is het! Je bent helemaal klaar om een ordelijke student te worden en je productiviteit te verbeteren! 

En voor een leuke blokpauze, check onze Instagram en TikTok! Ik beloof je een ontspannende pauze!

Written by Marie Mac Donough

What do you think?