in ,

Hoe troost je jezelf tijdens de blok?

@Pexels - Anna Shvets

De blokperiode is voor niemand gemakkelijk… Je wordt depressief, je vraagt je af waarom je nog studeert, je denkt dat je het nooit zal halen… Maar dit jaar hoef je niet depressief te worden. We geven je 4 tips om jezelf op te vrolijken tijdens de blok als je het moeilijk hebt. 

1/ Drink iets warms

Een goede manier om je hart te verwarmen is een warm drankje drinken. Probeer een beetje te variëren: zwarte koffie maakt niemand gelukkig. Geef maar toe dat je droomt van een goede warme chocolademelk met marshmallows, Snickers of Maltesers. Één ding is zeker, dit drankje zal je troost brengen tijdens deze blok.

2/ Bekijk een aflevering van je favoriete serie 

Hier zal je moeten kiezen. Bekijk niet de hele serie in één middag, anders krijg je er later spijt van. Gun jezelf één kleine aflevering, lekker knus in een deken aan het einde van je studiedag. Het is een moment om jezelf te troosten tijdens de blok, maar ook een goede manier om jezelf te motiveren, om verder te komen in je planning.

3/ Maak je favoriete taart/cake 

Er is niets lekkerder dan je warme drankje te combineren met een lekker gebakje. Geen tijd? Er zijn genoeg snelle recepten. Neem even de tijd om je boodschappenlijstje te maken. De volgende dag ga je ’s middags naar buiten om boodschappen te doen (en bovendien krijg je wat frisse lucht). En ’s avonds kun je eindelijk je troosttaart maken. Kom aan het eind van de dag bij je vrienden met je taart, het is een goede manier om je beter te voelen. 

4/ Geef jezelf een kerstcadeautje 

Het beste voor het laatst! Je hebt massa’s cadeaus gekocht voor je vrienden, familie en huisgenoten, maar… Hoe zit het met jou? Je moet jezelf verwennen, dus vandaag… gaan we ervoor! Als het een kledingstuk is, kun je het dragen als je uit je blokgrot komt na je examens, als het electro is, helpt het je om pauzes te nemen tijdens je studie-uren. Wat voor cadeau je jezelf ook wilt geven, nu is het moment! Je zielige studentenhart zal je dankbaar zijn! 

Team Kotplanet wenst je prettige feestdagen en een goede blok! Veel succes met je examens. Je gaat het rocken, dat is zeker! Volg ons op Instagram en TikTok

Written by Kotplanet

What do you think?