in ,

Hoe vermijd je je telefoon tijdens de blok?

@Pexels - Mart Production

De telefoon, de fantastische uitvinding waarmee niemand nog zonder kan. Het is waar, dit kleine ding kan ook ongelooflijk nuttig zijn tijdens het studeren: onderzoek doen, bellen voor groepswerk en een boek reserveren in de bibliotheek. Maar als de blok nadert, kan je telefoon een echte valstrik zijn. Daarom vertelt Kotplanet je hoe je je telefoon kan vermijden tijdens de blok.

1/ Stil, het is tijd om te studeren

De eerste stap in je afkickproces is je telefoon op stil zetten. Zo word je niet snel afgeleid door een berichtje of telefoontje van een vriend(in) die je voorstelt om iets te gaan drinken als je eigenlijk aan het studeren bent. Als je het belangrijk vindt dat je nog berichtjes en telefoontjes krijgt van mensen die dicht bij je staan, zoals je ouders, geef dat dan aan in je instellingen. 

2/ De notifici-wat?

De tweede stap is het uitschakelen van alle mogelijke meldingen, maar waarom zou je alle meldingen uitschakelen als je GSM toch al op stil staat? Ik leg het even uit! 

Je zit midden in een studiesessie, bij het ingewikkelde hoofdstuk van je cursus. Je hebt moeite om te begrijpen wat er in je samenvatting staat en je wil je tijd niet verdoen om uitleg te vragen aan één van je klasgenoten. Dus, je besluit een tutorial te volgen op Youtube. Heel goed, je vindt wat je nodig hebt, dankzij het internet. Je verliest waarschijnlijk wel snel je concentratie door de meldingen die je ontvangt en je hapt uiteindelijk toe… Bravo! Je hebt net een uur verspild, ga maar weer studeren! Om dit te voorkomen, leg je alle meldingen stil van apps die je op dat moment niet nodig hebt.

3/ Apps, een tegenaanval voor smartphones

De derde stap is om naar de AppStore of the Playstore te gaan en een app te vinden die je helpt om je GSM aan de kant te leggen tijdens de blok. Er zijn heel veel zo’n apps , zoals Plantie, Study Bunny of Forest Grow. Deze apps belonen je op hun eigen manier voor de tijd die je aan je studie besteedt.

4/ Doe iets anders

Om je telefoon te vermijden tijdens de blok is het belangrijk om echt iets anders te doen, ook tijdens je pauzes. Je hebt immers net met je cursus op je hoofd geslagen, dus het zou zonde zijn om je hersenen geen rust te gunnen tijdens je pauze. Neem niet je telefoon, maar ga in plaats daarvan buiten wandelen, een beetje sporten, een dutje doen… Iets om je studentenbrein echt tot rust te laten komen. 

5/ Case Prison, een allerlaatste oplossing

Als je het echt moeilijk vindt om tijdens de blok je telefoon achterwege te laten, is er een veel lastigere methode. Dat is de smartphone-gevangenis: een kooi waarin je je telefoon stopt. Zodra je smartphone erin zit en de kooi gesloten is, start een timer en wees even weg van je telefoon. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Rémi D

What do you think?