in ,

Hoe verzorg ik best mijn planten op kot?

@Pexels - Cottonbro

Planten op kot hebben, is echt heel voordelig. Het is mooi, het is gezond en het filtert jouw lucht (dat er toch een beetje frisse lucht in jouw kot is 😉 ). Maar hoe moet je die nu het best verzorgen zodat je er een lange tijd van kan genieten? Kotplanet zocht het voor je uit! 

1/ Zonlicht

Het spreekt voor zich dat (de meeste) planten veel zonlicht nodig hebben om te groeien. Dat hebben wij, als mens, eigenlijk ook nodig! 

Heb je een raam op jouw kot? Zet dan jouw plantjes daar en laat hen genieten van de (paar) zonnestraaltjes die in december door jouw kotraam schijnen. 

Heb je geen raam op kot waar je plantjes voor kunnen staan? Koop dan speciale led lampjes om jouw plantjes te laten uitgroeien tot volwaardige planten!

2/ Water geven

Dit is misschien het meest logisch, maar geef je planten water. Ik ben letterlijk de eerste persoon die dit zou kunnen vergeten. Zet een herinnering op jouw GSM en doe het dan onmiddellijk, anders vergeet je het weer… 

De hoeveelheid water dat een plant nodig heeft, is niet bij elke plant hetzelfde. Zoek op welke plant jij hebt en hoeveel water die nodig heeft en hou je daaraan. Alleen zo word je een echte plant mom or plant dad….

3/ Ruimte geven

Een plant moet ruimte hebben om te groeien. Als je het dus tienduizend andere spullen zet, zal het niet optimaal groeien en misschien zelfs sterven. 

Als je maar een klein kot hebt, moet je misschien daarbij stilstaan en geen al te grote plant te kopen. Dat is wel van groot belang, denk ik…

4/ De juiste temperatuur is key

Ook moet een plant kunnen groeien onder de juiste temperatuur. Ik zal hier geen hele lijst opstellen over welke plant, welke temperatuur nodig heeft. Zoek dat maar gewoon op! 

Heb je een ijskoud kot omdat de elektriciteit- en gasprijzen de pan uit swingen, dat verstaan we, maar dan zal jouw plant niet groeien. Is het daarentegen veel te warm omdat jij jouw niets aantrekt van de hoge prijzen, dan zal jouw tomatenplant zeker niet groeien…

Ik hoop dat je met deze tips jouw planten wel groot kan doen worden. Zorg er maar goed voor! 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What do you think?