in ,

Hoe vind ik last-minute nog een stage?

@Pexels - Liza Summer

De meeste studenten moeten tijdens hun studie een stage doen. Sommigen beginnen dan onmiddellijk met zoeken, zodat die stress toch al weg is. Anderen denken dat ze nog zeeën van tijd hebben en krijgen plots stress als ze zien dat ze hun stage moeten starten over een maand… Kotplanet geeft de vergeet kousen en uitstellers onder ons vier tips om toch nog een leuke stage te vinden!

1/ Docent to the rescue

Deze tip kreeg ik van een goede vriendin. Een stage zoeken, ging bij haar een beetje langzaam omdat bedrijven niet reageerden op haar sollicitatie en dus moest ze maar wachten en wachten en wachten… Ze had de moed een beetje opgegeven en omdat jij dit artikel leest, zit je misschien wel in hetzelfde schuitje… Maar, hup, een mailtje gestuurd naar onze stagebegeleider op school en ze had een paar opties om uit te kiezen. Onderschat jouw docenten niet! Vaak hebben ze stageplekken zomaar in hun mailbox zitten voor studenten zoals jij. 

2/ LinkedIn al geprobeerd?

LinkedIn is een goudmijn en dat meen ik oprecht! Misschien denk je wel dat je daar alleen terecht kan om een job te vinden, maar je kan er ook stages vinden! Hier even een beknopte handleiding (als je iets meer gedetailleerde info nodig hebt, kijk dan een YouTube tutorial ofzo): maak een LinkedIn-profiel als je dat nog niet hebt en upload je CV. In de zoekbalk geef je in ‘Stage’ en dan de sector waarin je wil werken en voilà, je krijgt een lijstje met opties! Makkelijker kan niet, denk ik! 

3/ Spontane sollicitatie

Was LinkedIn toch niet zo’n succes en heb je niets gevonden dat je aansprak? Dan ben je een moeilijk persoon… Nee, dat is natuurlijk een mopje! Misschien heb je wel een bedrijf op het oog, maar staat er geen vacature open voor een stage? Je kan altijd eens een mailtje sturen met daarin je motivatie en je CV! Of voor de durvers: stap eens binnen of bel eens. Zo toon je natuurlijk dat je heel gemotiveerd bent! 

4/ Oud-leerlingen

Oké, dit is de laatste tip. Als je hierna nog geen stage hebt gevonden, moet je het misschien maar een jaartje uitstellen en dan eens opnieuw beginnen… Nee, ik versta dat het niet gemakkelijk is om een leuke en leerzame stage te vinden. Misschien moet je eens rondvragen bij oud-leerlingen? Waar hebben zij stage gedaan? Was het leuk? Was het leerzaam? Gegarandeerd vallen er speciale en originele stageplekken uit de bus. Vraag maar raak! Ik ben er zeker van dat ze graag zullen antwoorden op jouw vragen!

Heb je een stage gevonden die je leuk zal vinden? Fantastisch! Laat het ons weten op Instagram.

What do you think?