in , ,

Hoe word jij de beste stagiair? 

@Pexels - Jopwell

Iedere student heeft wel een aantal weken stage in zijn of haar studentenleven. De meesten willen dat dan ook goed doen en laat Kotplanet daar nu net de beste tips voor hebben. Wil jij de beste stagiair zijn die je stagebedrijf ooit al heeft gekend? Lees dan vlug verder!

1/ Wees op tijd 

Als je vanaf de eerste dag niet op tijd bent, maak je al een volledig verkeerde indruk. Het is beter om een beetje te vroeg te zijn en dan wat te moeten wachten dan te laat te zijn en hun te laten wachten. Dat kan echt niet. Ook op de andere dagen kom je best 10 minuutjes te vroeg. 

Het kan natuurlijk eens gebeuren dat je trein vertraging heeft of dat er file is, maar zorg er toch voor, door wat vroeger te vertrekken, dat dat niet te veel gebeurt. Dat hebben je stagebegeleiders echt niet graag. Dus: wees (altijd) op tijd!

2/ Motivatie en inspiratie 

Het is heel belangrijk dat je gemotiveerd overkomt. Je bent daar om te leren en om je theorie van school in de praktijk om te zetten. Geen enkel bedrijf wil een ongemotiveerde student. Daar zijn ze niets mee. Het begint dus al bij de sollicitatie. Zet vanaf dan al je beste beentje voor. Toon dat je er zin in hebt en dat dat bedrijf je eerste keuze is (ook al is dat soms niet zo)! 

Ook is het belangrijk dat je inbreng brengt. Stel dingen voor. Laat zien dat je meedenkt met hun bedrijf en dat je een goede aanwinst bent. Maak je daar niet te veel zorgen over als dat niet meteen lukt. Natuurlijk moet je je even aanpassen aan de werkcultuur, maar ik ben zeker dat er creatieve gedachtes in jouw hoofd zitten die je kan uiten op je stage.

3/ Breng kleine gelukjes 

Heb je gisterenavond koekjes gebakken? Neem er een paar mee naar je stage. Dat hoeft echt niet veel te zijn en eigenlijk is dat ook totaal niet verplicht, maar het is wel leuk als je dat zou kunnen doen, natuurlijk. 

4/ Laat je gegevens achter 

Vond je je stage leuk? Laat dan zeker je gegevens achter. Misschien bellen ze je wel op voor een vacature die vrij komt binnenkort? Heel wat studenten die stage doen in hun laatste jaar werken daarna bij dat bedrijf. Ze kennen de ins and outs en je moet niet veel meer opgeleid worden. Dat is voor iedereen een win-win situatie

Met deze vier kleine, maar effectieve, tips word jij de beste stagiair die het bedrijf zich maar kon wensen. Blijf wel vooral jezelf. Misschien is dat nog de belangrijkste tip van allemaal. Als je niet jezelf bent, zal je niet het beste van jezelf kunnen geven. Dat klinkt juist, toch? Leer vooral veel bij en gebruik deze tips! Succes

Volg ons op Instagram en TikTok!

What do you think?