in , ,

Hoe zorg ik voor een succesvolle blok?

@Pexels - Ivan Samkov

De blok is de periode die alle studenten haten (en terecht), maar je moet natuurlijk slagen voor je examens, dus hier volgen enkele tips om het studeren te optimaliseren en je rustig voor te bereiden op je examens.

1/ Maak een planning 

Een schema opstellen is een uitstekende manier om je tijd te optimaliseren en prioriteiten te stellen. Het eerste wat je moet doen is een tijdlijn opstellen. Het is belangrijk om haalbare doelen te stellen en je agenda niet te overbelasten, anders zal je ontmoedigd geraken. Je kan het! Om geen tijd te verliezen, zijn er gratis tools waarmee je ze gemakkelijk kan maken in een paar klikken. 

2/ Zoek een rustige en heldere plaats 

Je favoriete café is niet de beste plaats om te studeren. Je zoekt beter een rustige plek waar je rustig kan nadenken. Je kan wel een rustig café vinden (als er maar wifi is). Kies de plek die je het beste uitkomt, zolang het maar rustig en goed verlicht is. Gebrek aan licht kan de ogen vermoeien. 

3/ Vraag het aan je familie

Vraag je familie te doen alsof ze het onderwerp niet kennen (als ze het niet eens kennen, nog beter) en leg je les aan hen uit. Deze manier van werken zal je helpen alles wat je hebt geleerd te onthouden. 

4/ Verwaarloos geen pauzes

In een periode van intensief werk is het belangrijk om regelmatig pauzes te nemen om te ontspannen. Het is beter om verschillende pauzes van 15 minuten te nemen waarin je een kort dutje kunt doen, dan een grote pauze van 4 uur die je helemaal uit je werk haalt. Ook moet rekening worden gehouden met het sociale aspect: jezelf langdurig isoleren heeft nog nooit iemands productiviteit verhoogd. Uitgaan met je vrienden, naar de bioscoop gaan, een beetje winkelen… Jezelf belonen met je inspanningen en het werk dat je hebt gedaan door jezelf wat tijd voor jezelf te gunnen is de beste manier om gemotiveerd te blijven.

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Axelle F.

What do you think?