StudiesTIPS

Ik stop met mijn studies, maar wat nu?

Heb jij aan het begin van het academiejaar een verkeerde studiekeuze gemaakt? Dat kan gebeuren! Nu beslis jij om te stoppen met deze opleiding, maar wat nu? Wat moet er nu gebeuren? Kotplanet zal je hierbij helpen! Lees vlug verder. 

1/ Schrijf je uit

Als je de beslissing hebt genomen, is het belangrijk om er volledig achter te staan. Het is jouw keuze, niet die van iemand anders. Schrijf je dus onmiddellijk uit om er een punt achter te zetten. (Als je er goed over nagedacht hebt, natuurlijk).

Alleen op deze manier kan je het hoofdstuk echt volledig afsluiten. Ga naar de website van je school en schrijf je uit. Als je er graag eerst eens over praat met je ouders of vrienden, zeker doen! Maar de uiteindelijke beslissing ligt bij jou

2/ Denk even na

Oke, je hebt jezelf kunnen uitschrijven. Dat is al een goed begin. Nu is het hoofdstuk volledig afgesloten en kan je beginnen nadenken over wat je wel wil doen. Wil je iets anders gaan studeren? Wil je een sabbatjaar nemen? Wil je gaan werken? Dat zijn allemaal dingen waarover je moet nadenken. 

Vond je je opleiding te moeilijk omdat het aan de universiteit was en wil je meer in de praktijk gaan werken? Denk dan aan een soortgelijke opleiding, maar dan in de hogeschool. 

Vond je je opleiding niet interessant? Ga dan op zoek naar wat jou wel interesseert en kies vandaaruit een nieuwe opleiding. 

Als je goed hebt nagedacht, leg het eens voor aan je ouders of vrienden. Zij kennen jou ook goed, dus kunnen je helpen om zeker te zijn van je keuze

3/ Kies een nieuwe opleiding

Een nieuwe opleiding kiezen is nodig als je wil verder studeren. Zet je blik wat meer open en ga door alle opleidingen die er bestaan. 

Heb je een leuke opleiding gevonden! Great! Kijk wanneer je kan starten en ga ervoor! Wij zijn ervan overtuigd dat je het kan en graag zal doen. 

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer tips!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite