Het leven op kotTIPS

Enkele manieren om je dankbaarheid te tonen aan je kotgenoot 

In ons dagelijks leven worden we omringd door mensen die ons steunen en op sommige momenten kan je kotgenoot zijn. 

Hem/ haar tonen dat wij hij/ zij voor je doet belangrijk is, is niet alleen een vriendelijke daad maar dit kan ook de sfeer in huis verbeteren en jullie band nog sterker maken. 

In dit artikel gaat Kotplanet je vertellen waarom het belangrijk is om dankbaarheid te tonen aan je kotgenoot en geven we je hierbij ook enkele tips.

Wil je samen met je kotgenoot sporten?

1/ Een bedanking brief

Schrijf een bedankingsbrief waarin je schrijft waarom je, je kotgenoot waardeert en alle dingen die hij/ zij voor jou heeft gedaan die je echt hebben geraakt en hoe dankbaar je bent voor al jullie leuke momenten samen. Dit kan je kotgenoot echt raken en laten inzien dat alles wat hij/ zij doet niet voor niks is en dat je daar echt op let.

Wil je weten hoe je omgaat met ruzie tussen kotgenoten?

2/ Hulp bieden

Je kan bij allerlei verschillende dingen je hulp bieden. Je kan bijvoorbeeld eens iets kopen dat jullie allebei lekker vinden, maar niet vaak kopen of als het normaal je kotgenoot zijn/ haar beurt is om de vuilniszakken buiten te zetten kan jij het in zijn/ haar plaats doen. Een ander ding die leuk kan zijn, is om gedurende een bepaalde tijd de afwas te doen in zijn/ haar plaats om je dankbaarheid te uiten. Dit is misschien niet iets groots, maar zo ziet de ander dat hij/ zij ook op jou kan rekenen.

3/ Gemeenschappelijke ruimtes onderhouden

Ervoor zorgen dat de ruimtes die jullie beiden gebruiken proper blijven is ook een manier om je dankbaarheid te tonen. Zo kan je bijvoorbeeld als je eens eerder thuis aankomt de keuken opruimen of de badkamer opkuisen. Zo is jullie kot proper en is al gedaan wanneer je kotgenoot aankomt. Als het eerder je kotgenoot is die kookt, kan het leuk zijn om hem/ haar te verrassen, met een etentje dat je zelf zou hebben gemaakt.

4/ Plan iets leuks

Wat je ook zou kunnen doen, is een dag plannen waar jullie samen iets leuks gaan doen. Dit kan gaan shoppen zijn of samen een escape room gaan doen om zo de dag af te sluiten met een restootje. Of wat je ook nog zou kunnen doen, is een lijstje opstellen met verschillende activiteiten, die je kotgenoot heel graag doet en zo’n dag vol met activitein in plannen voor jullie 2.

Zoek je nog tips over het kotleven? Check dan zeker onze Instagram page!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite