Het leven op kot

Waarom is op kot gaan het beste voor een student?

Op kot gaan of niet? Deze vraag staat op de lippen van de meeste studenten van het eerste tot het laatste jaar. Maar wat is op kot gaan? Wat levert het op? Wij hebben geprobeerd om op al jullie vragen een antwoord te vinden.

1/ Hallo autonomie

Een kot = vrijheid! Je hoeft niet te zeggen aan je ouders wat je doet, wie je ziet, hoe laat je opstaat en hoe laat je gaat slapen.

Je bent dus volledig vrij, maar je leert ook zorgen voor jezelf. Je moet je kamer proper houden en de afwas doen. Het is een goede ervaring om het echte leven te ontdekken met enkele verantwoordelijkheden en zonder al te veel beperkingen!

2/ Nieuwe mensen leren kennen

Behalve voor de studenten die een studio hebben, is een kot ook een plaats om nieuwe mensen te leren kennen. Het is de perfecte kans om nieuwe relaties te beginnen en om nieuwe banden te smeden die kunnen duren tot je afgestudeerd bent of zelfs tot ver daarna!

Zo kom je in contact met mensen buiten je eigen familie. Je zal dus leren om ook op je gemak te zijn bij mensen die je nog niet zo goed kent.Bovendien komt iedereen met zijn eigen verhaal, zijn eigen afkomst en dat kan je helpen om nieuwe ervaringen op te doen. Proef maar eens dat lokaal biertje dat je kotgenoot voor je meebracht!

3/ Herinneringen maken

Om terug te komen op het vorige punt: je zal veel herinneringen maken met jouw kotgenoten! Je fantastische kook ervaringen (al is het moeilijk om iets anders te maken dan pasta), je nooit eindigende kotfeestjes, je gelach… het zijn allemaal herinneringen waar je met veel plezier naar terug zal kijken!

4/ Een toename in slaap

Een praktisch punt: je moet geen uren meer verslijten op de trein iedere dag. Je hoeft niet meer op te staan om 6 uur om op tijd de les van 8 uur te kunnen volgen. Die toename aan slaap zal je echt goed doen!

5/ Niet nodig om bij vrienden te slapen

In normale tijden, wanneer de feestjes pas eindigen in de vroege uurtjes, hoef je niet meer met vrienden te bespreken bij wie je kan blijven slapen. Je hebt je eigen matras en je eigen bed. Gelukkig hoef je niet meer de laatste trein naar huis te nemen en de rest van het feestje missen. 

Nu al je twijfels over de kot ervaring zijn weggenomen, ben je klaar om op kot te gaan !

Laat ons weten hoe je eerste dagen op kot waren op onze Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite