StudiesTIPS

Maakt boeken lezen van jou een betere student?

Lees jij graag of juist helemaal niet? Het kan misschien invloed hebben op jouw academisch studentenleven… Kotplanet zocht het voor je uit! Haal die boeken maar al van onder het stof 😉 

1/ Goed voor geheugen

Je geheugen wordt getraind door het lezen van boeken. En laat jouw geheugen nu net belangrijk zijn als student. Je hersenen werken hard als je een boek leest en daardoor wordt je geheugen scherper. Ook is het goed voor je kortetermijngeheugen, want je wil graag onthouden wat je gelezen hebt, toch? Je wordt getraind op het maken van nieuwe herinneringen.

2/ Goed tegen stress

Lees je veel boeken? Dan doe je dat misschien omdat je wat minder stress wil ervaren. Het is bewezen dat het lezen van boeken ook het stressniveau in jezelf naar beneden helpt. En stress is voor niets goed, zeker niet als student. 

3/ Goed tegen vermoeidheid

Voor je gaat slapen, gebruik je waarschijnlijk je smartphone. Als je een paar hoofdstukken leest voordat je gaat slapen, zal je beter in slaap vallen. En een verminderde vermoeidheid zorgt ervoor dat je meer uitgeslapen bent en dus beter kunt studeren. 

Boeken lezen kan dus wel een goede invloed hebben op jouw studeerprestaties. Haal dus al jouw romans vanonder het stof of ga naar de bibliotheek! Iedere avond een hoofdstuk, voor je gaat slapen, moet voldoende zijn! Enjoy 

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite