Het leven op kotTIPS

Mijn vrienden zitten op kot en ik niet, wat kan ik doen?

Zitten al jouw vrienden op kot en jij niet? Dat is vervelend. Zeker als je zelf graag op kot wou. We begrijpen je volledig en willen je helpen zodat het wat dragelijker voor je wordt! Lees snel dit artikel om te zien hoe Kotplanet jou kan helpen.

1/ Ga op bezoek

Je kan misschien wel een beetje jaloers zijn, maar bekijk het van de positieve kant: nu heb je altijd een plaats om af te spreken met je vrienden zonder dat er ouders bij zijn! Sleepovers, pré-drinks, spelletjesavond, samen koken… Al die dingen kunnen nu gewoon onbeperkt en dat maakt  het allemaal nog leuker! 

Spreek ook af met je ouders dat, nu je in het hoger onderwijs zit, om wat losser om te springen met hoe laat je thuis moet zijn etc. Zo kan je last-minute nog met je vrienden afspreken na school op iemand zijn kot of zo kan je vaker mee naar een feestje om daarna te blijven slapen bij je vrienden… Hopelijk lukt het je!

2/ Geef hints aan je ouders

Oké, je bent boos op je ouders dat jij niet op kot mag, maar misschien hebben je ouders wel heel goede redenen. Ze willen bijvoorbeeld eerst zien of je je studies serieus neemt of ze vertrouwen je nog niet helemaal of ze willen gewoonweg dat je nog even bij hen blijft. Maar natuurlijk kan jou dat niets schelen, want het enige dat jij wil, is op kot gaan! 

Laat af en toe dus eens iets vallen: ‘Amai, Paulien leert echt met geld omgaan nu ze op kot zit’, ‘Simon is veel verantwoordelijker geworden nu dat hij zijn eigen plaatsje heeft om te onderhouden’… Misschien valt het je ouders wel op en denken ze dat op kot gaan misschien toch niet zo’n slecht idee is… Je kan maar proberen!

3/ Wees blij met wat je wel hebt

Ik weet het, dit klinkt een beetje belerend, maar zo bedoel ik het helemaal niet. Als er dingen zijn in het leven waar jij het lastig mee hebt, dan moet je daarmee leren omgaan. Niet alles kan altijd zijn zoals jij het wil en je zal zoveel gelukkiger zijn als je leert houden van het leven. (Amai, we gaan de spirituele kant op…) 

Nee, ik wil hier eigenlijk mee zeggen dat jouw situatie op dat moment (het feit dat je niet op kot zit) erger kan lijken in jouw ogen dan in andermans ogen. En dat neemt niets af van het feit dat jij je daar slecht over mag voelen. 

Bekijk het grotere plaatje en probeer gelukkig te zijn met alles wat je hebt 🙂 

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer tips! 

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite