BlokStudies

Eerste hulp bij herexamens

Terwijl anderen op Pukkelpop aan het feesten zijn, moet jij achter je boeken zitten of een examen afleggen. Herexamens zijn nooit leuk, maar de meesten van ons komen er weleens mee in aanraking. Met deze tips raak je er toch vlotjes door. 

1/ Gooi samenvattingen niet in de vuilnisbak

Samenvattingen in de vuilnisbak gooien na een examen is waarschijnlijk het meest satisfying ding om te doen, maar onthou dat je ze misschien nog nodig kan hebben. Je zal jezelf zo dankbaar zijn als je in augustus niet helemaal opnieuw moet beginnen! Je mag ze tijdens de maand juli wel in het donkerste hoekje van je kamer verstoppen 😉 

2/ Wacht niet tot de dag voor je examen

Oke, deze tip past ook in een ‘Eerste hulp voor examens’ artikel, maar tijdens de herexamens is dit nog belangrijker! De meesten van ons zullen in juli nog niet bezig zijn met de herexamens van augustus. Sterker nog, het zal waarschijnlijk het verste van je gedachten zijn. Dat wil zeggen dat je niet actief bezig bent geweest met je leerstof zoals je dat deed doorheen het jaar (als je een goede student bent toch). 

Lees vooraf je samenvatting eens door (als je die al hebt) en beslis dan hoeveel tijd je nog nodig hebt om er voor te studeren.

3/ Investeer in air conditioning

Deze tip spreekt voor zich: koop een ventilator! Als het warm is op je kamer kan je niet studeren, dat is nu eenmaal een feit. Je kan ze vinden in de Flying Tiger, de Hema, maar ook alle Hubo’s en Gamma’s. Trust me, je zal zo blij zijn! 

4/ Ontspan

Als je overdag goed kan studeren, spreek ‘s avonds af met vrienden en doe iets leuk! Werk je beter ‘s nachts, ga overdag lunchen of een koffie gaan drinken zodat je met goede moed ’s avonds kan beginnen! Ontspannen is altijd belangrijk, maar zeker tijdens de herexamens.

Ontspanning, structuur en afkoeling zijn DE drie keywords tijdens de herexamens! Hou de moed erin en geniet dubbel zo hard  van de momenten waarop je niet moet studeren!

Bekijk zeker onze Instagrampagina!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite