in ,

How to: examens voorbereiden tijdens het jaar.

@Pexels- pixabay

Jaja, de meeste onder ons zijn in het begin van het schooljaar nog totaal niet bezig met de examens in januari. Maar voor degene die dit jaar wel eens hun best willen doen voor school, zijn er hier enkele tips te vinden om de examens tot een fantastisch einde te brengen!

1/ Ga naar de les!

Dit is de meest logische tip ooit, maar vele studenten onderschatten de meerwaarde van naar de les gaan. Je hebt zoveel meer mee van de lessen dan je denkt. Als je enkele weken of maanden later opnieuw naar je cursus kijkt, zal het geen nieuwe informatie zijn die op de blaadjes gedrukt staat. 

Je zal jezelf zo dankbaar zijn dat je 12 weken zo veel mogelijk naar les bent geweest, mark my words!

2/ Neem notities

Naar de les gaan is één ding, notities maken is een ander. Probeer om tijdens die twee uur (of meerdere uren) les zo aandachtig mogelijk te zijn en alles op te schrijven wat de docent vertelt bij zijn PowerPoints. Laat je niet doen door mensen die niets opschrijven, maar probeer ook hoofdzaak van bijzaak te onderscheiden. Wat bedoel ik daarmee? Als de docent zegt dat hij net een kopje koffie heeft gehaald, is dat niet zo belangrijk als dat hij vertelt over de psychologie van de mens bijvoorbeeld 😉 

3/ Laat leerstof niet liggen

We weten het, het vergt heel wat moeite om ‘s avonds alles te overlopen dat je die dag hebt geleerd, maar het kan zoveel verschil opleveren tijdens de blok. Je hoeft niet per se te studeren, maar eens overlopen of je alles begrijpt, kan wel handig zijn! Zo moet je geen nieuwe informatie meer zien tijdens de blok en verlies je geen tijd met opzoekingswerk. 

Laten we ook natuurlijk nog eens vermelden dat ontspanning ook heel belangrijk is en dat school niet alles is in het leven. Uitgaan met vrienden, gaan eten, gaan sporten… moet natuurlijk ook gebeuren. Als één van deze puntjes hierboven niet helemaal ging zoals hier beschreven staat, is dat ook geen ramp! Probeer gewoon niet in een sleur te raken. Dan komt alles goed! You got this!  

Vind ons op Instagram!

What do you think?