StudiesTIPS

Tips om geconcentreerd te blijven tijdens de les

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt dat onze ogen bijna toevallen tijdens de les. Daardoor let je minder goed op en blijft jouw papier blanco. Geen notities, geen aantekeningen, niets.. Zo kan je natuurlijk niet studeren! Kotplanet geeft je enkele tips om toch geconcentreerd te blijven tijdens de les! 

1/ Koffie, koffie, koffie

Koffie helpt ons wakker blijven. Het duurt niet zo heel lang voor cafeïne inkickt, dus drink een koffie naar keuze voor je de les binnengaat. Het zal je zeker lang genoeg wakker houden voor de jouw les. En is dat niet zo: haal tijdens de pauze nog een espressootje van de automaat. 


Drink je geen koffie? Een energiedrankje does the trick too! Kies een Nalu of RedBull naar jouw smaak en neem dat mee naar de les. Ik weet het, het is niet zo gezond, maar wat verkies je: slechte punten of één energiedrankje af en toe? Ik zou het wel weten als ik jou was 😉

2/ Geen afleidingen

Net zoals bij studeren, kunnen er heel wat afleidingen zijn tijdens de les. Je gsm, social media op je computer, je beste (maar irritante) vrienden. Je GSM kan je afzetten, open alleen de belangrijke tabbladen op je computer en zeg tegen je vrienden dat ze moeten zwijgen 😉 Dreig ermee dat je ze echt niet gaat helpen als ze uitleg nodig hebben over deze les… Met een knipoog natuurlijk 😉 

3/ Tijdens pauze naar buiten

Misschien heb je niet veel pauze, maar als je die toch hebt, benut ze dan goed! Ga een frisse neus halen. Zo lang binnen zitten is echt heel slecht voor de concentratie. Je kan het eigenlijk zien als een soort nieuwe start. 

Concentratie is echt heel belangrijk voor het opslaan van nieuwe informatie. Probeer deze tips dus te gebruiken als je naar je volgende les gaat. 

Volg ons op Instagram en TikTok.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite