in ,

Vrienden uitnodigen op kot voor een etentje, hoe doe ik dat?

@Pexels - Fauxels

Oke, je zit nu al een paar weken op kot en je vindt dat het wel eens tijd wordt om een etentje met vrienden te plannen. Natuurlijk, maar daar komt veel bij kijken! Je moet eten hebben, koken, drank kunnen inschenken… Gelukkig is Kotplanet er om je daarbij te helpen! 

1/ Hapje

Als jij iets doet, is het altijd in stijl, toch? Om deze stelling waar te maken, moet jij dus zeker een hapje voorzien. 

Wil je wat voorbeeldjes? Wraps met kruidenkaas en zalm/kippenwit, charcuterie board, toastjes met verschillend beleg… 

Kies iets wat jij echt lekker vindt en waarvan je zeker weet dat de rest het ook lekker vindt! 

2/ Drank 

Maak je er een feestje van achteraf? Vraag dan misschien dat iedereen iets meebrengt om te drinken, want anders kan het wel duur uitdraaien! Drank kost enorm veel geld. Ga dus op zoek naar een goedkope fles wijn en wat bier als er liefhebbers zijn. 

Je kan ook voor een non-alcoholische cocktail gaan die niet veel geld kost. Met alcohol kan natuurlijk ook, als je daar je geld aan uit wil geven! 

3/ Gerecht

Wil je graag uitpakken of hou je het bij een simpele spaghetti? Je kan echt alle kanten opgaan. Misschien moet je een poll maken in de groepschat en datgene klaarmaken dat de meeste stemmen had? Zo ben je ook zeker dat iedereen het zal lusten! 

Vraag zeker, als je dat nog niet zou weten, naar de allergieën van de mensen die komen eten. Het zou zonde zijn als iemand niets van jouw hoofdgerecht kan eten omdat hij of zij allergisch is! 

4/ Dessertje? 

Serveer je nog een dessert ook? Amai, dat is echt heel nice! Zo veel moeite zou ik ook wel willen steken in een dinner with friends… Helaas ben ik een beetje lui hihi

Je kan het jezelf gemakkelijk maken en zoiets als moelleux in de oven steken. Of je bakt zelf een cake of taart… Het kan natuurlijk allemaal! 

Volg ons zeker op Instagram en TikTok voor echte recepten! 

What do you think?